Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните

...
Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните
Коментари Харесай

Окончателно: Удължават учебна година за част от учениците

Вторият образователен период ще стартира по друго време за другите класове. Това стана ясно от заповед на просветителния министър Красимир Вълчев. 

Така, вторият период за възпитаници те от 7 до 12 клас ще стартира на 4 февруари 2021 година, а за възпитаници те от 1 до 6 клас - след приключване на 18-те образователни седмици от първия период, според от решението на съответното учебно заведение.

За възпитаници те от 1 до 6 клас Вълчев дефинира две спомагателни седмици, в които дните да са неучебни, а да се употребяват за компенсиращи ограничения, занимания по ползи и/или обща поддръжка, в това число и от разстояние в електронна среда.

 



Децата в първи, втори и трети клас наложително би трябвало да имат и 1 седмица за планови и/или креативен действия и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се употребяват за компенсиращи ограничения, занимания по ползи и/или обща поддръжка. 

Затова в заповедта на министъра е записано, че образователната година на децата от 1 до 3 клас би трябвало да завърши на 23 юни, а за тези от 4 до 11 клас - до 30 юни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР