Вторият служебен кабинет с премиер Гълъб Донев встъпва в длъжност

...
Вторият служебен кабинет с премиер Гълъб Донев встъпва в длъжност
Коментари Харесай

Кабинетът Донев 2 встъпва в длъжност

Вторият длъжностен кабинет с министър председател Гълъб Донев встъпва в служба през днешния ден. Премиерът и министрите на краткотрайното държавно управление, назначено от президента Румен Радев, ще положат клетва на гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2.

Държавният глава ще показа дилемите и целите пред служебния кабинет, написа БНР. 

Четири месеца след предварителните избори и след три несполучливи опита 48-ото Народно заседание да сформира постоянен кабинет от през днешния ден президентът назначава служебно държавно управление. То е пето за Румен Радев като държавен глава.

С декрет президентът разпусна Парламента от през днешния ден и насрочи изборите за ново Народно заседание на 2 април.

За повторно през последните две години длъжностен кабинет поема властта от краткотрайно държавно управление. Премиер остава Гълъб Донев.

Преди половин година той оглави четвъртия длъжностен кабинет на Радев със задания да обезпечи доставки на природен газ на търпими цени, да напише изчезналите закони по Плана за възобновяване и с главен приоритет - сигурност в страната на фона на непосредствената непосредственост на войната в Украйна.

" Управлението в спешна обстановка при огромни публични упования и потребности изисква подготвеност, опит, хладнокръвие и диалогичност. Затова и моят избор на длъжностен министър-председател се спря на господин Гълъб Донев ", сподели Радев тогава.

Такъв е изборът на президента и след половин година. Гълъб Донев ще продължи да работи със същия екип и в идващите месеци. 19 от министрите, измежду които и четиримата вицепремиери, ще продължат да са част от новия длъжностен кабинет със същите ресори.

" Въпреки сериозните нападки, провокациите и проблемите, показахте здрави нерви и темперамент в борбите, които водихме, да върнем страната на хората. Защото страната принадлежи на хората, а най-добре ръководи този, който е подготвен да се раздели с нея във всеки момент. "

Единствената смяна в държавното управление на президента е лична и е в министерството на културата. Диригентът маестро Найден Тодоров сменя на поста Велислав Минеков.

Основната задача на новия длъжностен кабинет ще бъде да провежда петия избор за парламент за последните две години. Изборите на 2 април ще бъдат тематика на първото съвещание на новия кабинет след церемонията в президентството. На нея президентът ще показа новите задания пред петото си служебно държавно управление.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР