Вторият съперник на ЦСКА 1948 в Турция е отбор с

...
Вторият съперник на ЦСКА 1948 в Турция е отбор с
Коментари Харесай

Олександрия - отборът от Втора лига, който достигна Лига Европа

Вторият противник на ЦСКА 1948 в Турция е тим с обичаи в украинския футбол.

Олександрия е от град Александрия в Украйна с треньор Володимир Шаран. Съставът е бронзов медалист от локалната Премиер лига през сезон 2018/19. Клубният им стадион „ Ника “ е с потенциал 7000 места.

През предходната акция Олександрия влезе в групите на Лига Европа, където премери сили с отбори като Волсфбург, Гент и Сент Етиен. Украинците завоюваха и три точки в групата си след две равенства със Сент Етиен и едно с Гент.

От старта на проведения футбол в град Александрия през 1948 година името на тима се е сменяло цели пет пъти (Шахтьор, Полиграфтехника, Олександрия, ПФК Олександрия, ФК Олександрия), като сегашното име ФК Олександрия е от 2014 година след обединение с тим, наименуван УкрАгроКом.

Любопитен факт е, че добре познатата на всички „ армейци “ година – 1948, изобразена на емблемата на Олександрия, отбелязва годината на началото на футбола в Александрия, а не основаването на клуба.

Когато отборът носи имената Полиграфтехника и ПФК Олександрия на емблемата му стои годината 1990. Това е моментът, от който клубът към този момент не се споделя Шахтьор. Клубният стадион „ Ника “ пък е издигнат на мястото на оборудването на остарелия Шахтьор.

Жълто-черните минават през украинските трети и втори футболен ешелон преди да заслужат елитния си статут. Тимът е първенец от Втора лига от 2006 година и повторен първенец от Първа лига от 2011 година и 2015 година

През последните години „ елените “, както е прозвището на Олександрия, се трансфораха в един от постоянните представители на украинската Премиер Лига.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР