Вторият пряк дебат между Лиз Тръс и Риши Сунак беше

...
Вторият пряк дебат между Лиз Тръс и Риши Сунак беше
Коментари Харесай

Припадане провали лидерския дебат в Консервативната партия

Вторият директен спор сред Лиз Тръс и Риши Сунак беше в разгара си, когато водещата Кейт Маккан припадна онлайн в ефир , заключи Би Би Си.

За благополучие тя е добре, само че за жалост дебатът не можа да бъде обновен след лекарски съвет.

Всичко се разигра, до момента в който Тръс обсъждаше по какъв начин да задържи обществеността на своя страна в поддръжка на Украйна, поради ролята на войната за изостряне на възходящите разноски за сила и храна по време на рецесията с разноските за живот.
 Икономиката в рецесия разискаха на спор Тръс и Сунак
Икономиката в рецесия разискаха на спор Тръс и Сунак

Според Сунак, обещаваната от Тръс помощ за битовите сметки е рисков популизъм

По време на отговора ѝ се чу мощен тропот , който накара външния министър да извика " О, Боже мой! ", да постави ръце на устата си и да напусне сцената, с цел да ревизира по какъв начин е потърпевша водещата.

След непредвиденото спиране и двамата претенденти приказваха за малко пред аудиторията в студиото.

Тръс, която съгласно социологическите изследвания изпреварва Сунак в гласуването на членовете на Консервативната партия за намиране на заместител на Борис Джонсън, повтори офанзивите си против решението на Сунак да усили националното обезпечаване, с цел да финансира наваксването на Covid за Националната здравна каса и обществените грижи, което е една от най-големите разграничителни линии сред двомата съперници, обобщава в. " Гардиън ".

" Това, което се случи, е, че данъкът върху фамилиите беше повишен посредством националното обезпечаване, тъй че те би трябвало да заплащат повече пари на държавната хазна ", сподели Тръс в отговор на въпрос на член на публиката по отношение на разноските за живот.
 Лиз Тръс показва нов проект за вложения
Лиз Тръс показва нов проект за вложения

Тя желае да покаже поддръжка за бизнеса

" Смятам, че е морално неправилно в този миг, когато фамилиите се борят да заплащат за храна, да подвигаме налозите на елементарните хора, макар че декларирахме, че няма да го вършим в нашия манифест и че не е належащо да го вършим . "

В отговор Сунак още веднъж скастри предлагането на Тръс за отсрочване на изплащането на някои задължения, насъбрани по време на пандемията, което съгласно нея би разрешило същото нарастване на разноските за Здравната каса и обществени грижи, без да се покачват налозите.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР