Вторият президентски дебат между президента на САЩ Доналд Тръмп и

...
Вторият президентски дебат между президента на САЩ Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

Решено: Вторият дебат между Тръмп и Байдън ще е виртуален

Вторият президентски спор сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и някогашния вицепрезидент Джо Байдън ще се организира виртуално. Това заяви Комисията по президентските диспути, предават международните информационни организации.

От комисията означават, че е решено дебатът да се организира виртуално на 15 октомври поради пандемията от ковид и рисковете за здравето на участниците.

Промяната е след избухналото огнище на ковид в Белия дом. Миналата седмица Тръмп разгласи, че се е заразил.

Модератор ще е Стив Скъли от C-SPAN. Срещата е във формат town meeting - ще участват единствено локални жители и модераторът. По проект модераторът и гласоподавателите ще бъдат в Маями, Флорида, където в началото бе планувано да се организира дебатът.

Първият спор сред двамата претенденти се организира на 29 септември.

Няколко изследвания демонстрират, че някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън е победител на първия спор.

Междувременно Си Ен Ен разгласява прогноза по какъв начин е разпределението в Избирателната гилдия. Според медията претендентът на демократите Джо Байдън за първи път е минал нужния предел от 270 електорални гласа през тази година. Ако се прибавят солидните 203 гласа от демократични щати и 87 електорални гласа, които клонят към демократа, той събира общо 290 електорални гласа.

Наскоро направени изследвания от медията демонстрират, че Байдън води в Аризона, Мичиган, 2-ри конгресен окръг в Небраска, Пенсилвания и Уисконсин, извоювани от Тръмп през 2016 година

Тръмп стартира със солидна база от 125 електорални гласа от 20 щата, които най-вероятно са в ръцете на републиканците. Като се прибавят 38 електорални гласа от Тексас, където американският водач има преднина, президентът събира общо 163 гласа. Необходими са му още 107 за победа.

Остават пет щата и един конгресен изборен окръг с общо 85 електорални гласа, които са оспорвани: Флорида, Джорджия, Айова, Северна Каролина, Охайо, Втори конгресен окръг в Мейн.

Ако Тръмп желае да бъде избран отново, той би трябвало да стартира с победа във всички тези щати и ще би трябвало да вземе още минимум 22 електорални гласа, които сега клонят към Байдън.

Отбелязва се, че това е сложна задача, само че хората споделиха същото и през 2016 година

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР