Вторият поставен Даниил Медведев за втора поредна година се класира

...
Вторият поставен Даниил Медведев за втора поредна година се класира
Коментари Харесай

Данил Медведев се класира за финала на Australian Open, ще спори за титлата с Надал

Вторият подложен Даниил Медведев за втора поредна година се класира за финала в неделя на Откритото състезание на Австралия по тенис. Там го чака.

Руснакът се наложи със 7:6(5), 4:6, 6:4, 6:1 над №4 в схемата Стефанос Циципас от Гърция в Мелбърн на „ Род Лейвър Арина “ след 2 часа и половина игра.

„ Понякога изгубвам мачове поради това, че изпускам нервите си. Днес си споделих, че това е неточност и си върнах концентрацията в третия сет, веселя се, че проработи. Мисля, че има някои мачове, в които просто и двамата пропущаме някои удари. В края на третия сет съумях да направя някои сполучливи минаващи удари, неговата сила падна и аз съумях да се възползвам.

Ще играя още веднъж против един от най-великите, още веднъж против състезател, който се бори за 21-а купа – не знам дали Рафа е гледал финала в Ню Йорк, само че съм сигурен, че Новак ще гледа този. Първият ми край в Големия шлем беше против Надал (в Ню Йорк), доста дълъг, ще се опитам да го победя този път, чакам доста тежък дуел, несъмнено ", сподели руснакът в изявлението на корта.
Рафаел Надал води с 3-1 победи против Даниил Медведев. Но руснакът завоюва последния конфликт на финалите на АТР в Лондон през 2020 година с 3:6, 7:6(4), 6:3.

Днешният мач
В началото всеки печелеше изрично сервис геймовете си. В деветия Медведев поведе с 40:0 при подаване на противника, само че Циципас съумя да изравни. Той избави още една точка за пробив преди да вземе играта за 5:4. Стигна се до тайбрек, в който промяната на половините на корта пристигна при 4:2 за гърка. След това обаче първенецът от US Open изравни, стигна до сетбол и го осъществя след форхенд в навън на противника.

Циципас стартира окуражен идната част и проби на старта и след това затвърди за 2:0. Медведев обаче го върна при 3:3. След двойна неточност на руснака обаче 23-годишният атинянин още веднъж направи брейк за 5:4. Веднага по-късно той сервираше за равнене на частите. Стефанос стигна до два сетбола, само че руснакът ги отрази с нападателна игра. При третия обаче съумя, откакто Медведев изпрати топката от форхенд в навън.

Третата част още веднъж започва с две точки за пробив в интерес на гърка, само че този път 25-годишният московчанин ги отрази. Той нанесе своя удар в десетия гейм. В него Циципас игра едва на сервис и бе продънен на 15, с което Медведев взе частта.

Руснакът продължи да господства и проби в четвъртия гейм, с цел да поведе с 3:1. Това пречупи дефинитивно противника и до края на мача гъркът не съумя да завоюва повече нито един гейм. В заключителния Медведев поведе с 40:0 на собствен сервис и завърши мача с печеливш удар от бекхенд.

Той направи 39 уинъра (13 аса) и 28 непредизвикани неточности (3 двойни). Циципас записа 35 печеливши удари (5 аса) и 32 неточности.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР