Вторият по големина работнически синдикат в страната - КТ Подкрепа,

...
Вторият по големина работнически синдикат в страната - КТ Подкрепа,
Коментари Харесай

Синдикатите за антикризисните мерки на кабинета: Само намерения

Вторият по величина работен профсъюз в страната - КТ " Подкрепа ", е мощно песимистичен във връзка с от държавното управление от близо две седмици.

Скепсисът по тематиката бе изразен от водача на синдикалната организация Димитър Манолов преди съвещанието на така наречен " тристранка " - Националният съвет за тристранно съдействие сред страна, синдикати и работодатели.
 Николай Василев не вижда антикризисни ограничения, а преразказ по картинка
Николай Василев не вижда антикризисни ограничения, а преразказ по картинка

Според него сега в България няма икономическа рецесия

" Това не са антикризисни ограничения, това са някакви планове, до момента в който не се появят някакви законови текстове . И то не го споделям ей по този начин, по принцип. Защото всички знаем, че дяволът е в детайлите. Защото сегашните планове, когато на следващия ден са превъплътени в нормативни актове, могат да стартират да наподобяват по напълно различен метод ", сподели Манолов.

И акцентира - във въпросните ограничения отсъствал фокус върху кого да бъдат приложени, като всъщност задачата била единствено " да има някакви ограничения ".

Пенсиите - това следва да бъде главният акцент, съобщи водачът на КТ " Подкрепа ".

" Защото и тук нещата са направени по този начин, че отсъства преписка едно с друго. Очевидно има сложни въпроси по какъв начин може пенсията да е по-голяма от оптималния застрахователен приход , което е парадокс по самата доктрина за пенсиите ", сподели Димитър Манолов.

Припомняме, че съгласно проектите на кабинета оптималната пенсия ще скочи до 3400 лв. от юли .

Свалянето на Данък добавена стойност на хляба на 0% също нямало да докара до спад на цената , счита водачът на КТ " Подкрепа ".

" Имам съществени аргументи, че това няма да стане. И това не е рецензия към хората, които вкараха тази мярка. Просто бе изтърван духът от бутилката още през по-миналата година при ресторантьорите. И оттук насетне всеки може да се възползва от този образец ", изясни Димитър Манолов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР