Вторият по-големина град попада на 9-то място по ниво на

...
Вторият по-големина град попада на 9-то място по ниво на
Коментари Харесай

Пловдив в топ 10 на градовете с най-замърсен въздух

Вторият по-големина град попада на 9-то място по равнище на замърсяване на въздуха. Това демонстрира класацията Pollution Index 2018 Mid-Year, съставяна от профилирания уебсайт numbeo.com.

Македонският град Тетово е с най-мръсен въздух в Европа, след което се подрежда италианският Неапол и столицата на съседите ни Скопие. Показателят на показателя за замърсяване при водача в класацията е 97,57 пункта, вторият и третият надлежно са с 84,61 и 82,17 пункта.

В топ 10 на най-замърсените европейски градове влизат още албанската столица Тирана, италианският град Торино, румънската столица Букурещ, тази на Босна и Херцеговина - Сараево, полският Краков, българският Пловдив, а също и столицата на Украйна - Киев, написа "Монитор ".

Пловдив с коефициент 68.46 попада на 3-то място измежду градовете в Източна Европа със нечист въздух, челните места в района са заети от Букурещ и Краков, където равнищата на замърсяване са надлежно 73.24 и 71.09. Участието ни в челната десетка в Източна Европа обаче не завършва единствено с Градът под тепетата. На 5-то място е София с 65.14, а на опашката е и морската ни столица Варна с 60.19.

Русия също вземат участие с повече от 1 град – Петербург (64.47) и Москва(63.02). Въздухът е най-чист в скандинавските страни, където регистрираните стойности не надминават 17 в показателя за замърсяване. Последните места за взети точно от Хелзинки, Рейкявик и Цюрих със надлежно 13.49, 15.57 и 16.42.

Най-актуалните данни за замърсеността на въздуха можете да видите ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР