Вторият отбор на удари в дербито от 14-ия кръг на

...
Вторият отбор на удари в дербито от 14-ия кръг на
Коментари Харесай

Мартин Петков нокаутира Лудогорец и остави Левски без загуба в U19

Вторият тим на удари в дербито от 14-ия кръг на Елитната група до 19 години. " Сините " надделяха с 3:1 " орлите " на помощното игрище на стадион " ", като и четирите попадения паднаха след почивката. Основна заслуга за триумфа има Мартин Петков, който означи ужасно попадение от фаул за 2:1, а също така взе участие интензивно при другите два гола на отбора му. Веднъж и гредата спря деветката, който бе свален от мъжете. Гостите също могат да съжаляват, защото играха добре и даже удариха две греди - при 0:0 и при 1:1.

Мартин Петков можеше да изведе Левски рано след хубаво прекъсване, само че вратарят Пламен Палеляшев избави. Последваха два пропуща за гостите на Георги Николов. Той първо пропусна с глава, а по-късно удари гредата над през първата част. Техничният халф на " сините " Начев пропусна да вкара при започване на втората част с удар от воле. Малко по-късно обаче Александър Мицев се разписа с глава, откакто Петков шутира от воле към вратата, а съотборникът му засече топката в мрежата за 1:0.

Гостите обаче доста бързо възвърнаха равенството след автогол на Владимир Сиромахов, който не съумя да почисти центриране на Валентин Цветанов. Това малко тормози " сините ", които можеха и да губят в идващите минути. Първо ужасно избавяне на Андонов спря удар с глава на капитана Хидает Хюсеин, който при идната рискова офанзива на " орлите " удари гредата с прекрасен компактен удар от 20 метра.

Капитанът Петков с чудесно осъществяване на директен свободен удар от 25 метра върна преднината на Левски. Даниел-Викторов Кънчев пропусна да вкара за 2:2, а Петков от дребен ъгъл трансферира вратаря на гостите, само че топката срещна гредата и не влезе за 3:1.

Третият гол падна в края, когато Петков навърза трима бранители, които при опита си да избият пратиха кълбото в резервата Стефан Стефанов, а той я върна в мрежата и подпечата триумфа на Левски.

" Сините " останаха без загуба. Лудогорец, който е с мач повече от столичани, дели втората позиция с, като и двата състава имат по 29 точки.

ЛЕВСКИ (U19) - ЛУДОГОРЕЦ (U19) 3:1
1:0 Мицев (58)
1:1 Сиромахов (68-автогол)
2:1 Петков (80)
3:1 Стефанов (88)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР