Вторият отбор на България в състав Симеон Далеков, Иван Колев,

...
Вторият отбор на България в състав Симеон Далеков, Иван Колев,
Коментари Харесай

Вторият отбор на България завърши осми на международния турнир Сабята на Етрополски“

Вторият тим на България в състав Симеон Далеков, Иван Колев, Станимир Пелов и Радослав Воденов приключи на осмо място в интернационалния шампионат „ Сабята на Етрополски “, годен за Европейската купа. В надпреварата се включиха 43 отбора, като първенци са кадетите на Турция, следвани от втория тим на Съединени американски щати и първия тим на Съединени американски щати.

Първият тим на България (Йоан Ангел Чакъров, Николай-Томас Георгиев, Никола Господинов и Никола Меицов) е девети, третият ни отбор (Константин Атанасов, Кристиян Бойков, Тервел Касабов и Тодор Стефанов) е 30-ти, а четвъртият тим на България (Даниел Александров, Виктор Китенов, Никола Миланов и Димитър Тончев) е 32-ри.

Далеков, Колев, Пелов и Воденов стартираха шампионата от втория кръг на елиминациите с победа над втория отбор на Гърция с 45:37 и си осигуриха място измежду най-хубавите 16. В идната среща, за място в топ 8, сабльорите ни се постановиха над Румъния с 45:35. В дуела за място на полуфиналите българите отстъпиха пред втория тим на Съединени американски щати с 39:45. В срещата за систематизиране на местата от 5 до 8 българите изгубиха от Германия и приключиха надпреварата на 8 място.

В самостоятелната конкуренция на кадетките участваха 208 състезателки, а шампионка стана Виктория Короченко от Украйна. Сребърния орден завоюва Джули Ксиао от Канада, а бронзовите медали си поделиха Шарман Андре от Съединени американски щати и Дениз Дуван от Турция. В шампионата се включиха и 26 българки, като най-добре се показа Натали Мишинева, приключила 30-та. Сред най-хубавите 64 влязоха още две наши фехтовачки - Ралица Гаджева е 37-ма, а Виктория Витлиемова е 50-та.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР