Вторият опит за избор на председател на Столичния общински съвет

...
Вторият опит за избор на председател на Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Васил Терзиев планира и втора среща с партиите в СОС, надява се този път ГЕРБ да дойдат

Вторият опит за избор на ръководител на Столичния общински съвет остава под въпрос. Кметът на София Васил Терзиев предложения на диалози всички обединения в градския парламент, само че единствено три се отзоваха - Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Синя София ".

От явилите се на срещата партии признаха, че са разкрили пресечни точки с ПП-ДБ, само че повториха, че се непоколебими - няма да дадат поддръжката си за Борис Бонев отпред на СОС. Той самият участваше в диалозите, само че всички обществено отхвърлиха на тях да е ставало дума за неговата кандидатура.

Васил Терзиев заключи, че открива повече пресечни точки, в сравнение с разграничителни линии. " За нас е значимо да търсим това, което ни събира - общите неща, общите политики за бюджета и едвам откакто се съгласим за тях, да намерим и структурно решение за ръководител на съвет, комисии ", разяснява столичният кмет.

" Ще търсим диалог с всички и в това няма нищо ново. И с господин (Карлос) Контрера, и с най огромната партия от опозицията в лицето на ГЕРБ. За нас е значимо непрекъснато да търсим общите неща, общите политики, които да заложим в бюджета и едвам по-късно да намерим структурно решение за ръководителя на СОС и комисиите ", сподели Терзиев.

" Коалиция с ГЕРБ няма да вършим и взаимно ръководство С ГЕРБ няма да вършим. Същевременно и с това съм извършил моите персонални обещания - когато има положителни хрумвания, ще бъдат подкрепени, без значение от кой са препоръчани ", съобщи Борис Бонев.

Заедно с тях на срещите беше и депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. " Така ще бъде и идната седмица, когато след съвещанието на СОС ще стартираме нови срещи с всички партии. Надяваме се тогава ГЕРБ да дойдат. Говорим за софиянци, от нас се чака водачество, не партийни сръдни ", сподели Ивайло Мирчев.

Първи на " Московска 33 " беше поканен водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, само че нито той, нито представители на партията пристигнаха на диалог с кмета Васил Терзиев.

" тъй като имаме информация, че Васил Терзиев е водил диалози с Корнелия Нинова преди да ни изпрати публична покана ", сподели общинският консултант и някогашен началник на СОС Георги Георгиев по бТВ.

Самата Корнелия Нинова не отиде при Терзиев, защото беше в Шумен на среща с новоизбраните кметове и общински съветници на Българска социалистическа партия от страната. Представиха й зам.-председателите на партията Ирена Анастасова и Георги Свиленски. Още при започване на срещата Свиленски е повторил решението и на Изпълнителното бюро и на градския съвет, че за ръководител.

" Диана Тонева е нашата кандидатура за ръководител на общинския съвет. Надявам се, в случай че желаят да проработи по бързо СОС - това е част от отключването на казуса - в понеделник да изберат Диана за ръководител и във вторник общинският съвет стартира да работи ", предложи излаз от тупика Свиленски.

.

" Ясно декларирахме, че от нас няма да има поддръжка за СОС. Това е тяхна отговорност - да намерят формулата. Ние имаме наша канидатура, която е Красимир Гълъбов ", сподели общинският консултант Деян Николов.

, които потвърдиха, че ще бъдат дясна съпротива.

" Вече едно такова гласоподаване е направено и евентуално би трябвало да се търси решение в друга посока ", разяснява Вили Лилков, представен от Българска национална телевизия, който пристигна дружно с водача на КОД Петър Москов.

Нито една от политическите сили през днешния ден не изрази опасения, че е допустимо да се стигне до нови избори за общински съветници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР