Вторият най-скъп входящ трансфер в клубната история на Майнц 05

...
Вторият най-скъп входящ трансфер в клубната история на Майнц 05
Коментари Харесай

Вторият най-скъп трансфер на Майнц донесе първите 3 точки

Вторият най-скъп входящ трансфер в клубната история на Майнц 05 стартира да се отплаща незабавно. Още в третия си мач за отбора холандецът Джери Сейнт Джуст, за който бяха платени 9 млн. евро на Фейенорд, вкара победния гол за 2:1 против Херта (Берлин) в среща от 4-ия кръг на Бундеслигата. Централният бранител беше прецизен с глава след центриране от корнер в 88-ата минута.

A first win of the season for the Zerofivers

Recap the action https://t.co/JyfoVqYyzp#UpTheMainz #M05BSC pic.twitter.com/bVet9EKKLx
— Mainz 05 English (@Mainz05en) September 14, 2019
Джуст имаше шанс, че по-рано в дуела не беше изпъден. Негово нарушаване в 33-ата минута беше прегледано от ВАР за евентуален червен картон, само че в последна сметка беше преценено, че той заслужава единствено жълт.

Победата на Майнц е и плод на много шанс, тъй като гостите имаха редица шансове и цели осем пъти уцелиха вратата. В 16-ата минута те удариха греда посредством Дейви Зелке.

В 40-ата минута обаче Робин Куайсон получи отличен пас на празна врата и изведе Майнц напред - 1:0.

След почивката Доди Лукебакио и Ондрей Дуда бяха покрай изравняването, само че то пристигна чак в 83-ата минута, когато Джавайро Дилросън центрира и Марко Груич съумя да осъществя - 1:1.

И въпреки всичко “05” имаха последната дума. Две минути преди края Даниел Брозински центрира и Джуст заби втория гол за домакините.

За Майнц това са първи точки след три следващи загуби от началото на сезона. Херта пък е на дъното със единствено 1 точка от четири срещи. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 4 кръг, събота 14 септември  Майнц 05 2:1краен резулат  Херта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР