Вторият най-голям телеком в северната ни съседка Telekom Romania, който

...
Вторият най-голям телеком в северната ни съседка Telekom Romania, който
Коментари Харесай

Пуснатата за продажба Telekom Romania, за която наддава и Спас Русев, освобождава 700 служители

Вторият максимален телеком в северната ни съседка Telekom Romania, който си търси нов притежател, ще освободи 692 чиновници от общо 5831 души в екипа ѝ през идващите години като част от проект за преструктуриране на бизнеса ѝ, оповестява уеб страницата SeeNews.

438 души ще бъдат съкратени от дъщерното сдружение Telekom Romania Communications, а 254 души - от Telekom Romania Mobile Communications, излиза наяве от формалното известие на компанията.

По-рано този месец се появи информация, че притежателят на Deutsche Telekom може да продаде двете дъщерни сдружения в Румъния настрана, с цел да форсира процеса по реализиране на договорка.

През май месец стана ясно, че Deutsche Telekom се готви да напусне страната и да разпродаде всичките си активи на пазара там. Според информацията до момента измежду възможните претенденти за оператора, изчисляван на 1 милиард евро, още веднъж е Спас Русев.

Преди време той стана покупател на друго дъщерно сдружение на немската група на Балканите - Telekom Albania.

Румънската страна държи съвсем 46% от телекома или по-конкретно първата от двете дивизии, тъй че договарянията за сходна договорка ще би трябвало да се водят непосредствено с държавното управление на страната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР