Вторият най-голям търговец на дрехи в света H&M е постигнал ...

Вторият най-голям търговец на дрехи в света H&M е постигнал

H&M отчете ръст на приходите след период на по-малко промоции

Вторият максимален търговец на облекла в света H&M е постигнал по-добри от предстоящите финансови резултати през трите месеца до май, с помощта на това, че е продал повече продукти без понижение на цената. Това излиза наяве от на компанията за първата половина на годината, представен от Financial Times. В сряда шведската група съобщи, че брутният ѝ марж се е нараснал до 52.2% през шестте месеца до края на май, по отношение на 50.9% през същия срок предходната година. От компанията, която развива бизнес и в България, чакат цените да продължат да се повишават.

Нетната печалба на H&M за трите месеца от март до май е 361 млн. $, което е над плануваните на анализаторите 295 млн. $ и е 33% нагоре на годишна база. Продажбите са нарастнали със 17%. Акциите на групата, които се търгуват на борсата в Стокхолм, се повишиха с 3.5% първоначално на деня в сряда.

През първата половина на годината H&M е повишила цените поради по-високите разноски за превоз и първични материали. Главният изпълнителен шеф Хелена Хелмерсон сподели пред Reuters, че цените евентуално ще продължат да се покачват и през останалата част от годината. Увеличенията обаче ще варират сред обособените пазари. Въпреки че по целия свят коронавирус рестриктивните мерки се облекчават, веригите за доставки към момента са напрегнат, а има и забележителна инфлация, сподели още Хелмерсон. Тя предизвести, че прекъсването на активността в Русия, Украйна и Беларус - където групата има общо 181 магазина - ще съставлява пет процентни пункта от предстоящите 6% спад на продажбите през юни на годишна база.
Реклама Най-големият съперник на H&M, Inditex, който е притежател на Zara, по-рано този месец регистрира 80% скок в печалбата за първото си фискално тримесечие на фона на растеж на продажбите.
Регионът на Източна Европа е единственият, където групата регистрира спад в продажбите от 23% в локална валута. Това се дължи на прекъсването на активността в Украйна, Русия и Беларус поради войната. С максимален растеж от 39% са продажбите в Южна Европа. Групата регистрира забележителен растеж на активността на място в магазините, само че показва, че и онлайн търговията не престава да се показва добре.

H&M съобщи, че ще форсира експанзията си в Южна Америка и е подписала множество контракти за наем. Повечето от 94-те магазина, които възнамерява да отвори тази година, са в страни с разрастващи се пазари. За сметка на това обаче се чака да бъдат затворени 272 магазина, най-вече на одобрени пазари.
Свързани публикации Как Зелената договорка ще промени производството на потребителски артикули 29 юни 2022, 16:55 Търговската верига Primark стартира тестване на онлайн продажби 21 юни 2022, 10:07 Модните марки не се оправят с нездравословните излъчвания 12 юни 2022, 12:50 Странните способи, по които фирмите се оправят с инфлацията 5 май 2022, 06:03 След подема през 2021 година бързата мода още веднъж може да бъде притисната 25 февруари 2022, 06:53 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят

Източник: capital.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg