Вторият национален протест в подкрепа на Дебора от Стара Загора,

...
Вторият национален протест в подкрепа на Дебора от Стара Загора,
Коментари Харесай

Вторият протест в подкрепа на Дебора от Стара Загора ще е на 8 август

Вторият народен митинг в поддръжка на Дебора от Стара Загора, която стана жертва на принуждение и получи 400 шева, ще е във вторник – 8 август. Това излиза наяве от пост във Facebook на нейната другарка Моника Маринова, която първа заяви за случая: 

В Стара Загора протесната акция е планувана за 18 ч. пред Съдебната палата. 

В поддръжка на Дебора и с цел да кажат „ не “ на насилието излязоха десетки хиляди хора и в други градове в страната

„ Протести ще има и в цялата страна със същият час. Допълнително в събитието ще бъдат оповестени настояванията ни, както и всички градове в които ще има митинг. Протестът ще е във вторник, тъй като, мярката на Георги ще се гледа в сряда 09.08.2023 “, написа Маринова.

Обвиняем за нападението над Дебора е Георги Николаев. Той беше арестуван наново, след мощната социална реакция, когато стана ясно, че е бил освободен, тъй като пострадванията на момичето са избрани като „ лека телесна щета “. 

Последваха оставки и изключително привикване на депутатите , с цел да бъдат гласувани промени в Наказателния кодекс и Закона за отбрана от домашно принуждение.

„ Тя е събрала сили да стане и да потърси помощ “, сподели пред bTV Красимир Михайлов, татко на нападнатото момиче

Моника Маринова прецизира, че митингите не са обвързани с нито една политическа партия и предизвестява, че уредниците няма да разрешат това да се случи.

В поста е оповестена и банковата сметка на 18-годишната Дебора поради многото запитвания по какъв начин може да ѝ се помогне:

Банка ДСК, гр. Стара Загора

IBAN BG10STSA93000027167767

BIC STSABGSF

Валута: ЛЕВА

ТИТУЛЯР: Дебора Красимирова Михайлова

Revolut: @debora02io

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР