Вторият мандат в единственото решение пред България, за да не

...
Вторият мандат в единственото решение пред България, за да не
Коментари Харесай

Вторият мандат и конституционно мнозинство - пътят на ПП/ДБ

Вторият мандат в единственото решение пред България, с цел да не се отиде на шести следващи избори. Това разгласи на брифинг в Народното събрание Кирил Петков . Той съобщи, че е удовлетворен, че джентълменското съглашение с ГЕРБ през днешния ден е спазено и правна комисия ще стартира работа всъщност.

Изплашени сме доколко са завладени българската прокуратура и правосъдна система , съобщи Кирил Петков.

ПП/ДБ стартират работа по смяна на Конституцията, стана ясно още изказването му пред медиите.

Христо Иванов желае решителна смяна в прокуратурата - амбициозна смяна в модела на прокуратурата. Затова стартират диалози с всички партии в търсене на конституционно болшинство. Искат преструктуриране на Висш съдебен съвет, да се разделят прокурорската и съдийска гилдия действително. Освен това би трябвало да се преформатира ръководството на прокуратурата и да се лимитират пълномощията на основния прокурор. Прокуратурата би трябвало да бъде вкарана назад в рамките на законността, счита Иванов. Обмисля се и достъп на жителите до конституционна тъжба, както и смяна на пълномощията на служебните държавни управления, с цел да не се стига до квазипрезидентска република.

За Атанас Атанасов политическата рецесия е огромен проблем, а законите не се ползват равно по отношение на всички. Той желае синхрон сред другите управляващи, с цел да се ползва законът равно. Вторите в Народното събрание не се страхували от основния прокурор, а желаят да сложат завършек на модела на извращаване, натрапен от Никола Филчев и Сотир Цацаров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР