Вторият мандат на президента на Кипър Никос Анастасиадис ще бъде

...
Вторият мандат на президента на Кипър Никос Анастасиадис ще бъде
Коментари Харесай

В първата си реч след победата Никос Анастасиадис призова за единство всички кипърци

Вторият мандат на президента на Кипър Никос Анастасиадис ще бъде по-труден от първия - това е преобладаващият коментар в страната през днешния ден, откакто късно нощес публично бе оповестено неговото преизбиране на висшия държавен пост.

В първата си тирада след успеха пред хиляди свои последователи късно нощес Никос Анастасиадис прикани за единение всички кипърци, с цел да се оправи страната с икономическите и обществени провокации. Той разгласи, че ще образува необятно държавно управление, с министри без значение от тяхната политическа принадлежност, само че признати от обществото.

Продължаването на икономическия напредък, реализирането на енергийната стратегия, намаляването на необслужваните банкови заеми, битката с корупцията са измежду главните проблеми, пред които се изправя консерваторът Анастасиадис във втория си мандат.

Като най-голямо предизвикателство той уточни обединяването на страната. Посланието, което насочи към кипърските гърци и кипърските турци, бе, че актуалното статукво „ не може да бъде решение на Кипърския проблем ”.

Още нощес, незабавно откакто бяха оповестени резултатите от балотажа, Никос Анастасиадис бе поздравен за преизбирането си за президент на Кипър от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни, ръководителя на Европейската национална партия, към чието политическо семейство принадлежи Анастасиадис, от президента и премиера на Гърция, президента на Франция и други държавни и политически водачи.

Консерваторът Никос Анастасиадис бе избран отново за президент на Кипър в оспорван балотаж против претендента на левицата Ставрос Малас, като завоюва 56% от гласовете на гласоподавателите. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР