Вторият кръг от преговорите между Русия и Украйна ще се

...
Вторият кръг от преговорите между Русия и Украйна ще се
Коментари Харесай

Украйна потвърди втори кръг от преговорите с Русия

Вторият кръг от договарянията сред Русия и Украйна ще се организира в сряда вечерта в Беларус, потвърдиха от канцеларията на президента на Украйна. Киев обаче предизвести, че няма да одобри никакви ултиматуми от страна на Москва.

По-рано представителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков заяви, че "делегацията на Москва ще бъде подготвена да продължи диалога довечера ".

На въпроса дали помощникът на президента Путин, Владимир Медински, към момента ще управлява съветския преговорен екип, Песков отговори утвърдително.

Песков обаче отхвърли да заяви точното място в Беларус, където ще се организира вторият кръг от договарянията. Руската медия ТАСС твърди, че идните договаряния може да се проведат в гората Беловеж на границата сред Беларус и Полша. Гората, която е биосферен резерват, е мястото, където през декември 1991 година тогавашните водачи на Украйна, Русия и Беларус подписват едноименното съглашение, с което се разпада Съветският съюз.

Според Кремъл Москва се надява на прогрес, само че на този стадий няма да спекулира по отношение на вероятния резултат. Песков даде да се разбере, че съветската делегация ще се стреми да извърши основните условия за мир в Украйна, посочени по-рано от Путин.

На 24 февруари Москва стартира военна атака в Украйна, която съгласно президента Путин е нужна за "демилитаризиране и денацификация " на страната, както и за отбрана на рускоезичното население на републиките в Донбас.

Украйна и западните ѝ съдружници обаче упорстват, че интервенцията на Москва е непровокирана експанзия против суверенна страна. Те подозират, че Москва се пробва да откри проруско марионетно държавно управление в Киев.

© Sputnik/Alexandr Kryazhev

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР