Вторият капитан на Левски Иван Горанов даде интервю пред Sportal.bg

...
Вторият капитан на Левски Иван Горанов даде интервю пред Sportal.bg
Коментари Харесай

Иван Горанов: Хубчев промени тима, Левски ще бъде по-силен

Вторият капитан на Левски Иван Горанов даде изявление пред Sportal.bg от лагера на отбора в австрийското градче Фюген. Националът разяснява какво се е трансформирало при " сините " с идването на Петър Хубчев. Сподели за най-тежкия му миг след завръщането на " Герена ", каква е неговата фиксидея на този стадий и защо мечтае. Бранителят удостовери за интерес към него това лято от Ференцварош, само че не мисли за трансфер, а единствено за по-добро показване с Левски, като е убеден в триумфа през този сезон.
" Искам първо да поздравя рожденика в отбора Николай Михайлов, като му поисквам здраве и доста триумфи със синята фланелка ", стартира Горанов.

Как върви подготовката? Виждаме извънредно съществени натоварвания на лагера в Австрия?
- На този стадий от подготовката е обикновено тренировките да бъдат тежки. Все отново би трябвало да се подготвим оптимално добре физически, като до този миг върви всичко доста добре.

- Как се работи с новия треньор Петър Хубчев?
- Аз работил с господин Хубчев и преди, както в Берое, по този начин и в националния тим. Той извънредно доста държи на дисциплината. Сериозен човек. Мисля си, че незабавно се усеща и смяната в тима. Всички упражняваме, стараем се оптимално, раздаваме се, което е добре за тима.

- Какво се промени с идването на Хубчев?

- Промени се точно това - дисциплината. Виждам по себе си, а осъждам и по моите сътрудници. Стремим се оптимално да изпълняваме напътствията, които ни се дават. И нещата са доста по-добри.

- Изиграхте два мача против Ред Бул Брагантино и Зенит, които загубихте с 0:1.

- Това бяха тежки мачове. Ние упражняваме дори и в деня на мачовете, след което е обикновено да не бъдем на 100% кондиционно подготвени на тези дуели, само че се стремим да изпълняваме тактическите инструкции. Да бъдем компактни и да вършим това, което ни споделя треньорът. Мисля си, че на някакъв стадий тези неща се получават. Разбира се, че има доста работа още, само че имам вяра, че ще бъдем доста по-добри и мощни за началото на сезона и старта на евротурнирите.

- Доста играчи напуснаха - 14, а в този момент към този момент има четирима нови, по какъв начин се оправят?

- Не мога да разясня качествата на моите съотборници, само че се надявам да оказват помощ на тима, да бъде по-силен. Иначе са положителни момчета, които се вписаха доста бързо в колектива. Не им трябваше време за акомодация. Надявам се, да станем по-силен тим тази година.
 Левски - Черно море @@@

- С какво мислиш, че Левски ще бъде по-различен от предходната година?

- Надявам се с повече победи.

- Следиш ли съперниците Лудогорец и ЦСКА-София, които също се готвят в Австрия?

- Не мога да кажа, че не се интересувам, защото чета понякога, какво се случва. Мен обаче ме интересува основно моят тим - Левски. Какво се случва в нашия тим и това е. Не обръщам изключително огромно внимание на съперниците.

- Противникът на Лудогорец в ШЛ - Ференцварош, който през вчерашния ден победи ЦСКА-София, те искаше в състава си. Колко близко беше до трансфер в унгарския първенец?

- Не мога да разясня. Имало е интерес към мен, само че не са се развили нещата, както би трябвало. Аз оставам в Левски и ще дам всичко, което мога и на което съм кадърен за Левски до дъно.

- Част си от националния тим, дебютира като титуляр при загубата с 2:3 от Косово.

- Доста тежък мач, като се видя, че не сме на равнището, което би трябвало да бъдем. Лично аз си взех поучения, какво би трябвало да се усъвършенства, с цел да не се получават такива тежки загуби, изключително когато сме домакини в България. Всеки от нас би трябвало да извлече оптимално поучения, за нещата, които би трябвало да усъвършенства.
 България - Косово @@@

- За какво мечтае Иван Горанов?

- Мислите ми сега са напълно съсредоточени в Левски. За едно по-добро показване и да зарадваме почитателите през този сезон, като има повече мотиви за наслада.

- През последните две години след завръщането ти в Левски претърпя много неща на “Герена”. Кое ти достави най-голямо наслаждение и кое ти тежи най-вече от този интервал?

- Всяка победа с фланелката на Левски ми доставя голямо наслаждение. За страдание отрицателните страсти бяха много. Сещам се незабавно за изгубения край за Купата на България от Славия. Всяка загуба или всеки мач, който не победим е тежък. Аз се стремя постоянно към успеха, желая всеки мач да побеждам и това е моята фиксидея за момента.

- Левски през последните три години е непрестанно трети. Какво да чакаме през новата акция?

- Вярвам, че тази година, ще бъдем много по-силни. Вярвам в триумфа.
 Левски - Славия @@@

- Иван Горанов обича Левски, само че при какъв вид ще приема оферта от чужбина?

- На първо място клубът би трябвало да бъде удовлетворен от офертата, след което мога да споделя, дали желая или не. На този стадий обаче изобщо не мисля за прехвърляния.

- Виждаме, че си много деен по левия фланг при Петър Хубчев, с кое ще станеш по-силен под негово управление?

- Надявам се, с доста неща да стана по-силен, както във фаза отбрана, по този начин и с играта ми в офанзива. Имаме доста работа, само че за мен е значим триумфът, като цяло на тима, а не моята игра индивинуално. Искам Левски да върви и да побеждава.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР