Вторият кабинков лифт в Банско е екологичен транспорт в планината.

...
Вторият кабинков лифт в Банско е екологичен транспорт в планината.
Коментари Харесай

Нено Димов: Няма опасност от строителство на хотели в Пирин


Вторият кабинков въжен превоз в Банско е екологичен превоз в планината. Това е спорт, това е здраве. Хотели в Пирин няма да се строят, а единствено ски уреди.

Това сподели пред Нова телевизия екоминистърът Нено Димов, откакто през вчерашния ден държавното управление публично даде зелена светлина пред втората кабинка в ски зона Банско.

Природозащитници и екоактивисти обаче оспорват решенията на кабинета и подвигнаха незабавно митинги, които се заканиха да продължат и през новата година.

Зелените си имат своите крайности, те си имат своите визии. Все отново те и на избори се явяват със своите хрумвания и реализират резултат, разяснява Нено Димов и добави, че митингите са детайл на народна власт.

Той увери протестиращите, че хотели няма да бъдат строени, ще има единствено ски уреди. Димов още веднъж повтори, че всяко капиталово желание би трябвало да мине през всички екологични оценки. Тези, които стачкуват против строителството на хотели в предпазените зони, могат умерено да си посрещнат нова година, сподели още Димов.

Ние – и аз, и държавното управление, търсим баланс, не сме страна в разногласието. Трябва да реализираме баланс сред опазването на околната среда и развиването на района, сподели още Димов и означи, че през вчерашния ден са протестирали хора в София, само че и локалните от Банско и района.

Не можем да създадем удовлетворени всички, само че в последна сметка би трябвало да има развиване напред. Сложно е да се каже по кое време ще има втори въжен превоз на Банско. Ако има и правосъден надзор, е мъчно да се каже. Ако няма обжалване, в границите на към една година, би могло да се доближи до позволение за създаване на втори въжен превоз на Банско, предвижда екоминистърът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР