Вторият етап в изграждането на стадион Христо Ботев в Пловдив

...
Вторият етап в изграждането на стадион Христо Ботев в Пловдив
Коментари Харесай

Илиян Филипов: Колежа ще бъде окончателно готов до 6 месеца

Вторият стадий в построяването на стадион " Христо Ботев " в Пловдив може да завърши до 6 месеца, заяви неговият строител Илиян Филипов. Ако това стане Колежа ще получи през есента лиценз на него да се играят интернационалните мачове.

" Днес организирах среща в общината и стигнахме до компромисно решение за отпущането на нужните 17 милиона за завършването на Колежа. Разбрахме се да подпишем анекс към контракта и възлагателно писмо, което ще ни разреши да продължим работата си, като разполагаме с нужните за това средства ", съобщи Филипов.  Той добави, че се е отказал от настояването си да получи банкова гаранция от общината за 17 млн. лв. за стадиона за идващите две години. 

" Банковата гаранция си е тип заем, а съгласно закона не може 39 месеца след началото на мандата да се тегли нов дълг.  Очаквам анекса и възлагателното писмо да бъдат гласувани на сесията на Общинския съвет на 6 април ", сподели предприемачът. Ако това стане  той ще може да поръча и останалата част от материала за цялостното създаване на козирката, което ще отнеме половин година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР