Вторият ден от световното първенство по лека атлетика в зала

...
Вторият ден от световното първенство по лека атлетика в зала
Коментари Харесай

За пръв път в историята всички бегачи от една серия бяха дискралифицирани

Вторият ден от международното състезание по лека атлетика в зала в Бирмингам беше белязан от исторически миг. За пръв път на огромен интернационален първенец всички бегачи от една серия бяха дисквалифицирани.

В третата квалификационна серия в бягането на 400 метра участваха петима състезатели, само че нито един не откри място в полуфиналите. Четирима бяха дисквалифицирани поради влизане в прилежащ кулоар, а един - поради провал.

Сред дисквалифицираните състезатели е любимецът в дисциплината Бралон Таплин. Бегачът от Гранада, който е с най-хубаво време в света за сезона, пробяга дистанцията за 46,37 секунди.

Той завоюва с лекост серията, откакто различен от любимците - бронзовият медалист от международното навън в Лондон през 2017 година Абдалелах Харун, видя аления картон поради провал.

Стивън Гейл от Ямайка, Аустрис Карпинскис от Латвия и Алонзо Ръсел от Бахамите не съумяха да се възползват от обстановката, откакто също влязоха в прилежащи коридори и бяха дисквалифицирани.

Решението не е извънредно и предстои на обжалване.

Световното по лека атлетика в зала стартира в петък и ще продължи до неделя. До момента присъединяване за България взеха Мирела Демирева и Тихомир Иванов. Двамата показаха отчаяние от представянето си в скока на височина, откакто записаха надлежно шесто и девето място.

В шампионата ще вземат участие още трима българи. Тази вечер от 22.10 ч. е конкуренцията в тласкането на гюле при дамите с присъединяване на Радослава Мавродиева. В събота са надпреварите в тройния скок, в които България ще бъде показана от Габриела Петрова и Момчил Караилиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР