Вторият ден от новата седмица ще започне с разкъсана облачност,

...
Вторият ден от новата седмица ще започне с разкъсана облачност,
Коментари Харесай

Дъжд и слънце, а в планините - сняг

Вторият ден от новата седмица ще стартира с раздрана облачност, само че намаляваща до слънчево. Следобед от запад ще стартира нарастване на облачността. Очакваме и ново утежняване на времето и превалявания от дъжд.

Вятърът ще се ориентира от югоизток и последователно ще се затопли. Максималните температури ще са сред 10°-13°С.

Предупреждение за сняг

За планините е издадено предизвестие за предстоящи интензивни превалявания от сняг и мощни пориви напразно, като над 1200-1800 метра снежната завивка може да надмине 15-20 см. Възможни са и виелици. Предупреждението е маркирано на картата с тъмносин цвят.

Времето в София:

През деня ще доминира раздрана облачност, само че по здрач тя ще се усили. Максималните температури ще се покачат и ще са сред 9-10 °С.

Времето по Черноморието

Ще доминира раздрана облачност, която следобяд тук-там ще намалее до най-вече слънчево.

Ще продължи да духа северозападен вятър, само че с наклонност да се преориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 11° и 13°. Вълнението на морето - към 3-4 бала.

Времето в планините:

Облачността ще се задържи с раздрана. Следобед в масивите от Западна България ще стартира ново нарастване и по здрач ще завали отново дъжд, над 1700-1800 метра - и сняг. През деня ще духа мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200-1300 метра ще бъде към 7-8°, на 2000 метра - към 2°.

Времето на Балканите

Очакваме ново утежняване на времето и обилни превалявания по Адриатическото крайбрежие. Над източната половина от полуострова ще доминира слънчево време, само че до вечерта облачността ще се усили. Валежи от сняг чакаме над Динарските региони.

Източчник: MeteoBalkans

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР