Вторият ден от Laver Cup започна с епичен успех на

...
Вторият ден от Laver Cup започна с епичен успех на
Коментари Харесай

Равенството в Laver Cup е възстановено: Фриц надделя в битката на шампионите от ИУ

Вторият ден от Laver Cup стартира с героичен триумф на Матео Беретини над Феликс Оже-Алиасим, чрез който италианецът изведе отбора от Стария континент напред в общия резултат с 4:2 пункта. Непосредствено след тях на корта излязоха последните двама първенци от Индиън Уелс - Тейлър Фриц и Камерън Нори, които ни предоставиха следващия театър в лондонската " O2 Arena ", само че в последна сметка американецът показва по-здрави нерви във значимите моменти и надви с 6:1 4:6 10:8, носейки двете точки на международния отбор и ново тъждество в съревнованието - 4:4.

Началото на дуела напълно принадлежеше на международния номер 12, който трупаше голям брой позитиви на сметката си от форхенд и се нуждаеше от четвърт час на корта, преди да поведе с два пробива задатък. Британецът въпреки всичко съумя да се разпише в резултата, като наруши серията на съперника, само че скоро Фриц още веднъж блесна в добра светлина на ретур и узакони преимуществото си с триумф в откриващия сет.

Във втората част изцяло назад на протичащото се към този миг европеецът сподели, че не е подготвен да се съобщи и под наставленията на всички елитни състезатели в ъгъла си проби на нула. Мигновено се видя контрастност в интензитета на първата ракета в селекцията на Джон Макенроу, който се оправдава и навакса изгубеното, като даже пропусна брейкбол, с цел да излезе на " пол позишън " за крайния триумф - 3:3. Постепенно Нори стабилизира играта си за сметка на американеца, който все по-често грешеше, и откакто с елегантен форхенд осъществя късен пробив, беше безукорен на личен сервис, с цел да провокира изиграването на съдбоносен супер тайбрек.

В него международният номер 12 пръв на два пъти порази сервиса на противника, като показва качествата си в нападателен проект, повеждайки с 5:2 точки. Отговор от британеца последва незабавно и той изкова триумф в разиграване с 24 удара, което му вдъхна кураж да тръгне напред и скоро двата минипробива пасив за тим Европа бяха изпратени в историята. Развоя на събитията продължи в това русло и двамата още веднъж си размениха по два пъти своите подавания, с цел да настане цялостно тъждество при 8:8, само че две следващи неточности от ракетата на Нори означаваха победа за Фриц и причисляване на две точки към актива на тим Свят.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР