Вторият ден на ралито на Кения, който е шести кръг

...
Вторият ден на ралито на Кения, който е шести кръг
Коментари Харесай

Кале Рованперя води на Рали Кения, Льоб отпадна, а Ожие спука гума

Вторият ден на ралито на Кения, който е шести кръг шампионата WRC, мина с доста обрати и ще се започни с отmадането на Себастиен Льоб с "Форд " и спуканата гума на Себастиен Ожие с "Тойота ".

Във краткотрайното класиране води финландецът Кале Рованперя с "Тойота ", който реализира време от 1:20.58.1 часа. Той изпревари британеца Елфин Евънс, също с "Тойота " с 22,4 секунди, и естонеца От Тенак с "Хюндай " с 25,3 секунди.

Французинът Льоб бе заставен да се откаже в четвъртия стадий, откакто моторът му бе обзет от пламъци. "Разочароващо е да отпаднем по този начин, тъй като имах положително възприятие, колата бе добра и бяхме добре готови. Ралитo е доста мъчно, с доста прахуляк и камъни ", разяснява пред организация "Франс Прес " деветкратният международен първенец, който бе на пета позиция, преди да се откаже.

Ралито на Кения бе оттеглено от календара след 2002 година и се завърна в него едвам предходната година, когато победител бе осемкратният международен първенец Себастиен Ожие.

Ожие водеше в класирането, преди да спука гума, което го остави на две минути зад водача.

Белгийският водач Тиери Нювил с "Хюндай " също имаше компликации и трябваше да понижи в четвъртия стадий поради запушен филтър, като е на пето място във краткотрайното класиране - на близо минута от Рованперя.

Рали Кения продължава в събота с 6 стадия и ще приключи в неделя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР