Вторият човек в Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ

...
Вторият човек в Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ
Коментари Харесай

Федералният резерв има начини да защити икономиката от дефлация

Вторият човек в Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати Ричард Кларида съобщи през днешния ден, че институцията разполага със средства за отбрани от дефлация стопанската система, мощно забавена от епидемията от ковид, съобщи Ройтерс.

" Търсенето понесе тежък удар. Това е дезинфлационно. Но не мисля, че е дефлационно. Мисля, че имаме принадлежности да защитим стопанската система от дефлация и да подкрепим стопанската система през този доста сложен интервал ", посочи Кларида в изявление за телевизия Блумбърг.

Икономическата интензивност работи на забавени обороти вследствие на ограниченията против разпространяването на Ковид-19 измежду огромна част от американското население и доста предприятия, а това се отразява тежко на търсенето.

Сценариите за излаз от рецесията зависят в доста огромна степен от бързината, с която ще бъде изкоренен коронавирусът, както и преодоляването на нови огнища на болест. Те варират от V-образен сюжет, при който стопанската система се възвръща доста бързо, или доста по-бавен сюжет заради трустостите за преодоляване на вируса при липса на ваксина и лекуване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР