“Втори юни е денят, в който с чувство на признателност

...
“Втори юни е денят, в който с чувство на признателност
Коментари Харесай

Пловдивските социалисти отдадоха почит на загиналите на мемориала Братска могила

“Втори юни е денят, в който с възприятие на благодарност свеждаме глави пред подвига на хилядите наши сънародници, дали живота си за свободата и независимостта на Отечеството. Втори юни е Денят на Ботев, тъй като точно на този ден през 1876 година гениалният стихотворец и родолюбец славно почина и с подвига си той даде образец за всеотдайност, за безкористно посвещаване на родината. " Това съобщи националният представител от “БСП за България " Иван Петков.  

Днес пловдивските социалисти се събраха на мемориала Братска могила в Пловдив. Десетки пловдивчани сведоха глава пред подвига на починалите в освободителните войни. На честването участваха доцент Георги Йорданов - член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия, Иван Петков - депутат, Тодор Петков - някогашен Областен шеф на Пловдив и последния кмет на Пловдив преди 1989 година.

“Нека сведем глави, дано почетем паметта на славно починалите и дано след това вдигнем взор напред, към бъдещето, водени от идеалите, за които те дадоха живота си. За да сме горди, с цел да ни има, с цел да пребъде България! ", прикани Петков.

“Втори юни е ден, в който би трябвало да сведем глави пред подвига на всички тези знайни и незнайни герои, които дадоха живота си за нашата Родина. Земята ни е пропита с тяхната кръв и това ни задължава да не предаваме България! ", отдаде респект Георги Йорданов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР