Втори удар по една от най-големите и уважавани АГ-болници у

...
Втори удар по една от най-големите и уважавани АГ-болници у
Коментари Харесай

Корумпиран до козирката гинеколог пак каца на върха на „Шейново“

Втори удар по една от най-големите и уважавани АГ-болници у нас се готви за по-малко от година – против „ Шейново “ след абсурда с разменените бебета.

Корумпиран до козирката гинеколог, който и в този момент е началник в лечебното заведение – и като титуляр на отделението по гинекология, и на върха на Борда на шефовете, се готви посредством политически подкрепи още веднъж да застане на апетитните постове, макар инспекции и макар сигнали от пациенти против него.  

В четвъртък следва гласуването на новия-стар Съвет на шефовете за Втора САГБАЛ „ Шейново “ на съвещанието на Столичния общински съвет, а тъмната фигура, искаща рушвети от редови пациенти с миза най-малко 1000 кинта на калпак (в взаимозависимост от процедурата – б.р.), е доктор Пламен Димов.

За проблема алармираха източници на Lupa.bg, като бият тревога, че към този момент месеци наред шефът доктор Румен Велев не взима отношение по сигнали от пациенти, заведени против Димов.

От години се приказва, че Димов употребява чадър за фрапиращите си нарушавания, разпънат от негови близки депутати от ПГ на ГЕРБ.  Именно те и ходатайствали за оставането му в борда на болничното заведение.

По информация на Lupa.bg към този момент даже мощно смущаващите сигнали на пациенти против Димов, разпространяващите се мълниеносно из обществените мрежи и съответно майчинските групи, в това число за желани пари под масата от него за хирургически интервенции (напълно нерегламентирано и зад тила на болничното управление, и оттатък ставките, заложени за интервенции в формалния ценоразпис – б.р.) и даже рандеву на татковци на новородени, не трогвали медика.

„ Тук към този момент се засягат човешки граници и въпросът не опира до професионализъм “, разясняват и в съсловието вътре в болничното заведение.

В Столичната община е импортиран сигнал от лекари и акушерки от болничното заведение, който не касае единствено дейностите на доктор Димов, само че и проблеми в цялостното й ръководство:

„ През годините беше позволено доста качествени фрагменти да изоставен. От няколко години насам, болничното заведение се крепи на извънредно непълен брой междинен личен състав (акушерки и мед. сестри). Поради недостойното възнаграждение, огромния потенциал на отговорност и труд, доста акушерки не желаят да работят в болничното заведение. Липсват разгласи за свободни позиции, няма стратегии за развиване и възстановяване на квалификациите на към този момент работещите, липсват студентски стратегии, които да привлекат стажант акушерки.

Същевременно се назначават доста лекари. Съотношението е редно да бъде 1:3 (лекар-акушерка), сега е 1:1.6. Има хора, които за работен ден, не са направили безусловно никаква лечебна активност.

Работещите акушерки са с доста насъбрани плюс часове, не могат да употребяват отпуските си, заради обстоятелството, че не могат да бъдат заместени “, пишат те. И прибавят, че лекарите специализанти са малцина, правят най-вече писмената част в цялата болница за сметка на лечебната активност, работят спомагателни часове, без да им бъдат заплатени или да бъдат обезщетени с почивни дни.

В „ Гинекологично поделение (ГО) не се организира оперативно лекуване без пациентите да са платили авансово. Изнудват се по техни думи  за в допълнение пари, отвън регламентраните в ценоразписа. Тази процедура беше въведена от завеждащият поделение, който и член на Съвета на шефовете и злоупотребява постоянно със служебното си състояние. Прикриват се случаиите на негови персонални несполуки като доктор “, конкретизира съсловието точно за дейностите на доктор Димов.

„ Извършват се прегледи на персонални пациенти в незабавните кабинети, постоянно без да се заплаща на касата, от което болничното заведение губи, а се употребява консуматив и се губи време за незабавните случаи, постоянно оставащи да чакат, до момента в който завърши съответният обзор, прибавят те.

На този декор се установяват трагични проблеми и с материалната база – колите за спешна помощ на болничното заведение, компликациите пред самите лекари и пациенти… Докато като че ли дребни наподобяват на пръв взор дефицитите в „ Шейново “, касаещи храната, напитките и осведомителното й обслужване.

„ Бихме желали среща с Вас, с цел да бъдат взети съответни ограничения. Искаме да запазим тази прелестна болница, както и към този момент открития жанр на работа. Не желаем да бъдем филиал на други лечебни заведения. Настояваме нашият жанр и отношение към бременните и майките, към този момент родили своите деца, да остане.

Бихме желали дружно с Вас да  бъде реализирано решение на наболелите проблеми на болничното заведение. Нямаме предпочитание да работим в стресова конюнктура и не желаеме да бъдем част от схеми, свързани с печалбарство и рушвети.

Искаме почтено почитание на труда ни и правила, спазващи се от всички “, пишат в потресаващия сигнал акушери и лекари от болничното заведение още през май.

До момента отношение по него не е изразено. Няма и резултат от инспекцията, която Общината организира.

Lupa.bg ползва и дребна част от пациентските свидетелства и ще следи изкъсо дейностите на СОС на следващия ден, както и последващия надзор върху болничното заведение:

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР