Втори тур на изборите за кмет в с.Галиче, община Бяла

...
Втори тур на изборите за кмет в с.Галиче, община Бяла
Коментари Харесай

ВТОРИ ТУР! Кандидатите за кмет на Галиче са на балотаж днес

Втори тур на изборите за кмет в с.Галиче, община Бяла Слатина се организира през днешния ден. Миналата неделя след гласуването стана ясно, че на балотаж излизат претендентът на ГЕРБ Страхил Стоянов и на Българска социалистическа партия Веселин Тушинов. На първият тур от вота предходната седмица Тушинов завоюва 388 гласа, а Стоянов – 369 при дали своят вот 61% от гласоподавателите, напомня БГНЕС.

"Изборният ден в Галиче стартира умерено. В 7 часа сутринта бяха открити и четирите изборни секции – три стационарни и една преносима секция. Всички членове на изборните комисии се бяха явили в точния момент за отварянето на секциите. До момента нямаме постъпили сигнали за нарушение на изборния процес”, съобщи за Нова телевизия ръководителят на Общинската изборна комисия Цветелина Андовска.

До изборите в Галиче се стигна, откакто през февруари съдът приключи пълномощията на предходния кмет на обитаемото място - Ценко Чоков, тъй като от 2016 година е в ареста и не може да извършва отговорностите си. Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе приет от Специализирания съд за отговорен за похищение, побой и палеж на автомобил и бе наказан на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати поради престоя му в ареста.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР