Втори тур на частичните избори за кмет се провежда днес

...
Втори тур на частичните избори за кмет се провежда днес
Коментари Харесай

Балотаж за кмет на Благоевград |

Втори тур на частичните избори за кмет се организира през днешния ден в Благоевград.

Миналата неделя никой от седемте претенденти не съумя да прескочи 50-процентовата преграда, защото изборната интензивност беше рекордно ниска.

Гласоподавателите през днешния ден ще избират сред претендента на партия „ ИТН “ юрист Илко Стоянов и самостоятелния, само че подсилен от Българска социалистическа партия Румен Томов. Илко Стоянов е подсилен и от партията, чийто водач е - " Изправи се! Мутри вън! ". 

Правомощията на някогашния кмет Румен Попов бяха прекъснати предварително поради незакритата му компания.

Само една тъжба е постъпила в Общинската изборна комисия сред двата тура. Тя е подадена от политическа партия и в нея се твърди, че в деня за размисъл по време на спортно мероприятие е имало пропаганда за един от претендентите. Сигналът не беше доказан.

Само в 20 от общо 140 секции ще се гласоподава с хартиена бюлетина, а в останалите-машинно. Въпреки това още веднъж бяха отпечатани към 72 хиляди бюлетини, както изисква закона. На първия тур едвам 27.75% упражниха гласа си. 

В област Пазарджик ще се организира балотаж в кметство Памидово, Община
Лесичово. Иван Божков от Коалиция " Българска социалистическа партия за България " и Мариана Йорданова от ГЕРБ ще премерят сили на втория тур. Частичните локални избори за кмет на обитаемото място се организират в една изборна секция, защото там право на глас имат 312 гласоподаватели.

В област Плевен ще се организира балотаж в село Ясен. Там на балотаж ще се явят Йото Добрев от Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ и Мариана Иванова, издигната от Инициативен комитет. В кметството са разкрити три секционни изборни комисии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР