Втори транш в размер на 9 624 752 лв. получиха

...
Втори транш в размер на 9 624 752 лв. получиха
Коментари Харесай

Фермерите взеха над 9 млн. лв. за намаления акциз върху газьола

Втори транш в размер на 9 624 752 лева получиха 12 131 аграрни стопани по схемата „ Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане “ от банкет 2021 година. Изплатените средства съставляват остатъка от самостоятелния размер на държавната помощ за всички аграрни стопани по схемата, прецизираха от Държавен фонд „ Земеделие “.

В края на предходната година на земеделските стопани бяха преведени близо 89 млн. лева, представляващи 90.24% от утвърждения размер на държавната помощ.
Бюджетът за 2021 година по схемата, по която се възвръщат разноските на земеделските производители за закупено гориво през 2020 година, е 100 млн. лева при ставка от 0.43 лева за литър. Помощта се дава под формата на понижение на акцизната ставка на газьола, употребен за механизирани действия в първичното селскостопанско произвеждане в секторите „ Растениевъдство “ и „ Животновъдство “.
Подпомагане ще получат аграрни стопани, които имат годно заявление за подкрепяне по Схемата за единно заплащане на повърхност (СЕПП) и схемите за обвързано подкрепяне за животни за годината, предхождаща тази на кандидатстване за държавната помощ.

Фермерите, които не попадат в обсега на схемите за обвързано подкрепяне, би трябвало да имат регистриран животновъден обект по Закона за ветеринарномедицинската активност.

Това е към този момент шестата акция, в която фермерите получават подкрепяне по актуалната скица за държавна помощ „ Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане ”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР