Втори след водачае проф. Г. Михайлов - двама външни за

...
Втори след водачае проф. Г. Михайлов - двама външни за
Коментари Харесай

БСП-Благоевград с гневна декларация: Скочиха срещу К. Нинова и подредбата на кандидат-депутатската листа!

Втори след водачае проф. Г. Михайлов - двама външни за региона да водят листата, това не одобряват съперниците на Нинова

Протестна декларация подписаха през вчерашния ден социалистите от Благоевград на свое съвещание. Те се оповестиха против Корнелия Нинова и провежданата от нея политика.

Декларацията е предизвикана от подредбата на кандидат-депутатската листа и слагането на двама външни водачи отпред. Както съобщихме Нинова ще е лидер на листата в Пиринско, а след нея е професор Г. Михайлов. Така за локалните остават местата обратно.

Червените стачкуват точно против кандидатурата на професор Михайлов, смятайки, че на негово място би могъл да е човек от района, който ще донесе повече гласове за партията им.

Декларацията, инициирана от съперниците на Нинова в Българска социалистическа партия е призната от управлението отпред с Любен Милев и евентуално към този момент е изпратена в централата на партията.

Припомняме, че Корнелия Нинова е била народен представител от Благоевградски район и е потвърдила уменията си да увлича масите и да печели гласове. Това е бил и претекстът и да избере да води в региона, където обстановката в партията не е блестяща. Българска социалистическа партия не престават да се тресат от интриги и разделяне - про Корнелия и срещу нея, разделяне на млади и остарели, на някогашни и сегашни ръководители.

Интригите и сплетните измежду алените край нямат, по тази причина и резултатите им са незадоволителни в няколко следващи избора. С Корнелия Нинова отпред социалистите се надяват на по-сериозен триумф, само че подребната на листата след нея предизвика напрежение, което евентуално ще ескалира на идната им конференция, където публично ще бъдат номинирани и одобряване кандидат-депутатите им.

Лидерът на Българска социалистическа партия Благоевград Любен Милев, за който се говореше, че евентуално ще е пръв след лидера, е с неразбираемо място в листата.

Под въпрос е и присъединяване му в нея. Говори се, че връзките му с водача Нинова са хладни и не се знае какво решение за него ще вземе тя. Прогнозите са, че на тези избори Българска социалистическа партия ще успее да вкара 2-ма, в най-хубавия случай 3 -ма депутати.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР