Втори скандален случай в болницата в Сливен, умело прикрит от

...
Втори скандален случай в болницата в Сливен, умело прикрит от
Коментари Харесай

Пак в болницата в Сливен: Карат родилка да носи тава с кюфтета и катери стълби, бебето умряло също след намеса на д-р Пашева

Втори абсурден случай в болничното заведение в Сливен, ловко затулен от управлението на болничното заведение. Бебе губи борбата със гибелта седмица след раждането, това оповестява bgonair.bg.

Според към този момент направена епикриза, отговорен за това е доктор Татяна Пашева, същата, която взе участие в израждането на умрялата Ренета преди дни и която управлява АГ-отделението.

Близо 8 на 1000 деца сред 0 и 5 години у нас умират всяка година поради липса на съответни обществени и здравни грижи.

Смъртността на децата в България е в пъти над междинната за Европейския съюз. А тази в Сливен минава всевъзможни върхове - над 15 на 1000 бебета умират всяка година в родилното поделение на болница " Д-р Иван Селимински ".

Първите данни са на " Евростат ", а вторите на шефа на болничното заведение доктор Васислав Петров. Пак съгласно него против началника на отделението тъжби няма.

Случаят на Кристина Кукова е от 2012 година. Д-р Васислав Петров към този момент е шеф на лечебното заведение, а доктор Пашева е редови гинеколог.

Тя постъпва в болничното заведение с метафоричен плод, лежи 16 дни преди раждането.

Разказва, че се е нагледала и наслушала на всевъзможни обиди освен към нея, а и към другите пациентки.

На 8 април, макар неналичието на разобличаване, доктор Пашева назначава естествено раждане.

" Казаха ми да се качвам по стъпалата пешком, с цел да имам разобличаване. Да съм направела една тава с кюфтета на бебето, да му я демонстрирам начело с цел да можело да излезе и всевъзможни такива... Тогава беше Цветница, имаше доста малко лекари, взеха решение, че ще вършим секцио по неотложност - на 12-я час ", споделя Кристина.

 След смъртта на родилката в Сливен: Майка изгубила бебето си след раждане при д-р Пашева

След раждането тя влиза в реанимация.

" И бебе няма при теб, не го виждаш. На мъжа ми са споделили, че всичко е наред, просто малко по-тежко раждане, като злопучното раждане в този момент. А от неонатологията като са поели бебето, мъжа ми са го създали на нищо, тъй като ние сме показани, че до последно сме си седяли у дома и сме пристигнали като е станала пакост. А аз бях 16 дни в това поделение, всеки ден. Там неонталозите са му споделили, че детето е в доста тежко положение, бебето не е изплакало, а водите ми не са били зелени, а кафяви. Детето се роди удавено, само че не във вода ", добавя пострадалата.

Кристина се среща с неонатолозите, изяснява им, че са подведени и 16 дни тя е в болничното заведение и не е била немърлива, а различен не си е приключил работа.

" Когато им обясних защо става въпрос ми дадоха облекла и достъп до детето. За него се грижеха в действителност доста добре. Лекарствата са измислени за заболели деца, за удавени не са измислени... А за мен това си беше съзнателно. На връх Великден, то се подобряваше, утежняваше и на Великден си отиде. След това потеглиха моите ходения по тъгите, с цел да знам аз дали в миналото ще имам деца. Това е. "

Кристина събира сили и сезира отрасловите институции. Медицинският одит открива редица нарушавания. Фалшифицирана е даже еприказата на детето, безапелационна е майка му. След одита тя се снабдява с втора епикриза, която удостоверява грешките на доктор Пашева. Кристина по този начин и не получава пояснение от нея за случилото се. Лекарката просто изчезва.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР