Втори съд направи за смях МВР като освободи от ареста

...
Втори съд направи за смях МВР като освободи от ареста
Коментари Харесай

Втори съд направи за смях МВР и освободи Червения пират

Втори съд направи за смях Министерство на вътрешните работи като освободи от ареста Илко Захариев, прочут като Червения корсар. Именно на него вътрешното министерство първо трансферира всички закани върху магистрати и политици, а след това и дни наред го търсеше и не можеше да го хване.
Сега Софийският градски съд освободи дефинитивно от ареста Илко Захариев. Съдът отхвърли настояването на прокуратурата да задържи за непрекъснато обвинения и удостовери определението на Софийския областен съд като уточни, че е налице възможност психологичното му положение да е такова, че да не може да носи наказателна отговорност, оповестява Българска телеграфна агенция.
Обвиняемият да бъде освободен, в случай че не бъде арестуван на друго съображение, уточни правосъдният състав. Според съда, от 2016 година Захариев има разнообразни проявления, които вероятно сочат към влошено психологично здраве. Той е отправял закани в началото на близки и съседи, а по-късно - към обществено известни персони. Съдът одобри, че заканите, отправени от Захариев, са такива, че не могат да възбудят състоятелен боязън да бъдат действително осъществени.
Този човек има потребност от лекуване. Притеснен съм мощно, описа ми, че му дават някакви хапчета в ареста. Не съм известен да му е назначен лекарски обзор и да са му предписани такива, уточни служебният юрист Георги Георгиев. Той добави, че против Захариев има и дело в Софийския областен съд по Закона за здравето, по който прокуратурата желае да бъде настанен за лекуване за интервал от време.
Георгиев изясни пред медиите, че заканите, изпращани от Захариев, са били групирани в десетки мейли и изпратени едновременно към голям брой адреси. Той изрази подозрение дали е допустимо клиентът му въобще да изпрати известията със закани.
Не е завършила съдебно-психиатричната експертиза, която да откри годността на обвинения да схваща смисъла на постъпките си и да ги управлява, стана известно по време на съвещанието.
По време на съвещанието прокуратурата изиска Захариев да бъде арестуван за непрекъснато в ареста и отбрани тезата, че не са налице учредения за анулацията на задържането му. Също по този начин бе посочено, че след задържането на Захариев в Столичната дирекция " Вътрешни работи " са постъпили сигнали от хора,, които се усещат застрашени, защото са получили известия, изпратени от обвинения.
Само преди дни и Софийски областен съд анулира мярката за неотклонение „ задържане под стража ” и не наложи друга на Илко Захариев, станал прочут като Червения корсар.  Според съда обвиненият е създател на голям брой електронни писма - до прокуратурата, Министерство на вътрешните работи или други. Адресирал реплики до лица, за които е известно, че са публично известни. Или пък против такива, за които се знае, че в последните месеци са обществено известни, намират място в изявления и телевизионни излъчвания.
Отчита се това, че едва ли обвиненият има действителна цел да осъществя действие към изброените лица, а желае да адресира неодобрение по отношение на политически събития в страната. Или пък цели да придобие някаква социална популярност.
„ Използваният метод може да не е публично допустим, само че не е задоволителен, с цел да се одобри, че реализира закононарушение. До сходен извод сочи и употребяваният изказ. Несвързани изрази и обидни реплики по отношение на разнообразни лица. Определената по отношение на него мярка би трябвало да бъде анулирана и да не бъде вземана друга ”, се споделяше в определението на съда.
На 27 февруари т.г. за Червения корсар за първи път загатна шефът на ГДБОП основен комисар Явор Серафимов. При коментар за закани против магистрати около Мартин Божанов-Нотариуса, той съобщи в изявление за  „ Здравей, България ” по Нова тв, че индивидът, заканвал се на арбитър Владислава Цариградска, е отправял закани против вицепремиера Мария Габриел и министри.  
После стана ясно, че зад " Червения корсар " стои Илко Захариев от Сливен. Той беше арестуван на 1 март в региона на Боянските гробища. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР