Втори републикански дебат: Съперниците на Тръмп атакуват отсъстващия лидер

...
Главните съперници на Доналд Тръмп за републиканската номинация го нападнаха
Коментари Харесай

Главните съперници на Доналд Тръмп за републиканската номинация го нападнаха за отсъствието му на втория президентски дебат на тяхната партия през 2024 г.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, заемащ далечно второ място в надпреварата, критикува г-н Тръмп, че е „изчезнал в действие“.

На повече от 2000 мили (3200 км) в Детройт, Мичиган, бившият президент се опита да ухажва стачкуващите автомобилни работници.

Евентуалният кандидат на републиканците ще се изправи срещу президента Джо Байдън, вероятния кандидат на Демократическата партия, следващата година.

На сцената за шоуто в праймтайма на Fox Business Network са г-н ДеСантис, биотехнологичният предприемач Вивек Рамасвами, бивш Посланикът на ООН Ники Хейли, бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, бившият вицепрезидент Майк Пенс, сенаторът от Южна Каролина Тим Скот и губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм.

Бивш Арканзас Губернаторът Аса Хътчинсън, който се появи на първия дебат миналия месец в Милуоки, Уисконсин, не се класира за участие в сряда вечерта в президентската библиотека на Роналд Рейгън в Сими Вали, Калифорния.

Следете на живо: Републиканците се сблъскват във втория дебат Кандидатите за републиканци не са посочили името на Тръмп?

Учтиви разговори белязаха първия половин час от дебата, преди няколко кандидати да се изправят срещу г-н Рамасвами, който отбеляза скок в анкетите след първия дебат.

Но някои като г-н ДеСантис, който се бореше да се изправи срещу г-н Тръмп, без да ядоса лоялните му поддръжници, съсредоточиха енергията си върху слона, който не беше в стаята.

Г-н Кристи, отдавна голям критик на бившия президент, твърди, че г-н Тръмп е бил твърде уплашен, за да защити рекорда си на поста, добавяйки: „Трябва да ви наричаме Доналд Дък ."

Г-н Тръмп, който води пред съперниците си републиканци с около 40 пункта в повечето проучвания на общественото мнение, отдавна показваше, че ще пропусне събитието.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Той каза, че господството му над останалата част от полето ще бъде подкопано само ако се появи, като също така твърди пристрастие при избора на модератори на дебата и място.

В реч пред автомобилен доставчик в предградията на Детройт г-н Тръмп почти не спомена опонентите си, освен че каза, че „всички те се състезават за работа“ в неговата администрация, ако той спечели.

Неговите забележки дойдоха един ден след като г-н Байдън, за първи път за действащ президент, се присъедини към пикет с работници от автомобилната индустрия по покана на профсъюза.

Г-н Тръмп, който говори във фабрика без профсъюз, критикува настояването на президента за производство на електрически превозни средства и предупреди работниците, че „всички ще останат без работа“.

Това беше ранен сблъсък в битката за вота на сините якички и най-директният им сблъсък досега, преди изборите догодина.

Той се ръкува с Байдън, но може отново да гласува за Тръмп

Проучване на CBS News, проведено по-рано този месец, установи, че г-н Тръмп побеждава г-н Байдън с една точка в реванша от техния двубой през 2020 г. -head.

Републиканските гласоподаватели ще започнат да избират своя кандидат в състезания за всеки щат през януари, като първото ще се проведе в Айова.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Победителят ще бъде официално коронован на партийната конвенция в Милуоки през юли и ще продължи на общите избори по-малко от четири месеца по-късно.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР