Втори протест на българска браншова камара Пътища. Пътните строители се

...
Втори протест на българска браншова камара Пътища. Пътните строители се
Коментари Харесай

Започна националният протест на пътните строители

Втори митинг на българска браншова камара " Пътища " . Пътните строители се събраха с цел да изразят недоволството си пред Народното събрание в София , както и в цялата страна . Минути преди 10 часа на жълтите павета дойдоха и няколко камиона.
 
 митинг пътни строители Снимка: Георги Димитров

Малко по-късно протестиращите се насочиха към Министерския съвет . По-рано пътностроителната техника блокира придвижването пред постройката на Народното събрание, предава Българска телеграфна агенция.

Организаторите на митинга  - Браншова камара " Пътища ", оповестиха, че протестиращите са получили поддръжка от представители на КНСБ, КТ " Подкрепа ", Европейския център за транспортни политики, Асоциацията на автомобилните инструктори с ръководител Красимир Георгиев.

Коли на автомобилни инструктори също се включиха в блокирането на придвижването по бул. " Цар Освободител " пред Народното събрание .
 митинг пътища БГНЕС

" Искаме си дължимото – нито повече, нито по-малко! ", " Пътният отрасъл е пред банкрут ", " Всеки труд се заплаща ". Такива надписи носят пътните строители.
 

 митинг пътни строители Снимка: Георги Димитров
Пътищарите, представлявани от ББК „ Пътища “ упорстват за предприемане на своевременни дейности от страна на държавното управление и Народното събрание за съответното ръководство и поддържане на пътната мрежа на Република България, посредством възлагане на ремонтно-възстановителни действия .
 
 митинг пътища БГНЕС

" Тук сме, с цел да подкрепим народните представители в тяхното предпочитание да има безвредни пътища и да ги убедим, че би трябвало да гласоподават първа точка от днешния дневен ред, която е признатата през вчерашния ден от районната комисия – признатото решение за разплащане на 50% от дължимите суми и започване на възлагания по настоящите контракти, тъй че да можем да приведем републиканската пътна мрежа в обикновено положение ”, сподели Стефан Чайков, ръководител на Браншова камара „ Пътища ”. Той уточни, че днешният митинг ще протече спокойно. „ Ще има и няколко камиона, ще създадем и едно шествие до Министерски съвет и назад ", сподели той.

 митинг пътни строители Снимка: Георги Димитров

В хода на днешния ден чиновниците на " Автомагистрали - Черно море " също ще стачкуват и приготвят обсада на няколко пътни артерии – пътен възел Белокопитово, Ришки проход и Айтоски проход. Те упорстват Народното събрание да излезе с решение за погашение на 28 млн. лв., дължими за ремонт на правата Чирпан-Стара Загора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР