Втори пореден опит за връщането на хартиените бюлетини и ремонт

...
Втори пореден опит за връщането на хартиените бюлетини и ремонт
Коментари Харесай

Спорната точка за връщането на хартиените бюлетини отново влезе в НС


Втори следващ опит за връщането на хартиените бюлетини и ремонт на Изборния кодекс освен това - в навечерието на възможни нови парламентарни избори.

По предложение и на ГЕРБ, и на Българска социалистическа партия точката беше вкарана в дневния ред на депутатите. За това по принцип са и Движение за права и свободи.

Времето обаче не стигна и част от партиите направиха опит за удължение на работното време на депутатите до изчерпването на тази точка, което докара до скандал в пленарната зала.

Лагерите в зала се оформиха по този начин: “за” хартиените бюлетини бяха ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия без Крум Зарков, а “против” всички останали.

“Тяхната концепция е да се върне хартиената бюлетина. Това е нова коалиция – ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи “, съобщи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

От ГЕРБ оповестиха, че не имат вяра на машинния избор и упорстват на измененията.

„ Доскоро имахте болшинство, нямахте стратегия. Сега имате стратегия, а нямате болшинство. Ние нямаме проблем да побеждаваме и с машини “, съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

Други се изрекоха против връщането на хартията.

„ Спрете да взимате жителите, залата и всички за по-глупави от вас самите “, съобщи Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

Позицията на „ Възраждане е „ срещу “ връщането на хартиения избор “, съобщи Петър Петров от „ Възраждане “.

Промените в Изборния кодекс по този начин и не влязоха в зала, с депутатите се скараха и поради обвиняванията на ГЕРБ, че страната ни губи пари по проекта за възобновяване и развиване.

„ Нека жителят Борисов да се яви в Народно събрание и да изясни и жителят Дончев или да се извинят за публикуваните неистини “, съобщи Андрей Гюров от Политическа партия.

От ГЕРБ реагираха остро.

„ До момента България е дала отговор по националния проект и по оперативните стратегии нула “, съобщи Томислав Дончев от ГЕРБ.

Скандалът докара и до остри реплики на персонална база.

„ Дясна ръка, лява ръка или кой тъкмо орган сте вие, господин Йорданов, от тялото на вашия водач “, сподели Иван Ченчев от Българска социалистическа партия.

„ Свиленски кой тъкмо орган от тялото на Корнелия Нинова е “, отговори му Йорданов.

Заради тези реплики на Йорданов беше наложено наказване неодобрение, а Българска социалистическа партия настояха той да бъде и изпъден от днешното съвещание.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР