Втори пореден ден здравните власти в Русенско отчитат близо два

...
Втори пореден ден здравните власти в Русенско отчитат близо два
Коментари Харесай

157 нови случая на коронавирус в област Русе

Втори следващ ден здравните управляващи в Русенско регистрират близо два пъти повече оздравели в сравнение с инфектирани с Ковид-19.

Новите случаи са 157, а излекуваните за последните 24 часа са 318. Сред инфектираните през вчерашния ден има и шест деца в учебна възраст. През миналото денонощие са умряли един мъж и една жена с позитивен тест за ковид. Активните случаи са 1808, като от началото на пандемията диагностицираните с ковид в Русенско станаха 30 967, а преболедувалите 27 354. Справка в Единния информативен портал демонстрира, че региона се подрежда на 13-о място по заболеваемост в страната, като разликата в броя на новите случаи сред множеството области е доста дребен. През вчерашния ден няма област без нови случаи на коронавирусна зараза, като минимум са записаните в Смолян – 46. На болнично лекуване все още в региона се намират 196 души, като 38 от тях са в реанимация. Свободните кревати са 192, от които интензивните са 28.  Това значи, че малко над половината от леглата за ковид-пациенти в Русе са заети. Около 58% е заетостта и на интензивните кревати в района за хора с коронавирусна зараза.

До момента в региона са осъществени 123 642 имунизации, като повторна доза са получили 57 148 души. През вчерашния ден четири деца на възраст сред 12 и 18 години са били имунизирани. Бустерна доза пък са получили общо 19 361 русенци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР