Втори поред протест събра граждани на Република Северна Македония пред

...
Втори поред протест събра граждани на Република Северна Македония пред
Коментари Харесай

Нов протест пред българското посолство в Скопие

Втори подред митинг събра жители на Република Северна Македония пред българското посолство в Скопие нощес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Протестът, разгласен в обществените мрежи от ръководителя на придвижването „ Трета “ Люпчо Палевски, беше обявен, „ с цел да покаже, че макар че Мицковски и Апасиев (лидерите на опозиционните партии ВМРО-ДПМНЕ и Левица) стопираха митингите, македонският народ не се предава, не е склонен и не позволява да се водят договаряния за македонския език и че македонците са наясно какво вършат и стачкуват преди българската политика да извърши закононарушението, което ощетява двата прилежащи народа, които са се изпълнили с взаимна ненавист поради глупавата политика на Европейски Съюз от двете страни на границата “.

Протестиращите, издигнаха лозунги „ Не в Европейски Съюз “, „ 1941=Берлин, 2022=Брюксел “ и транспаранти с надписи „ Не на българските договори/изнудвания “ и „ Български, съгласно Европейски Съюз, админи “. Част от тях загърнати или веещи флагове със звездата от Вергина, рисуваха по асфалта същия знак, обявявайки, че „ това ще бъде Булевардът на слънцата “.

Протестиращите, които се опълчват на Европейски Съюз и желаят завършек на договарянията с България се заканиха, че и идващия четвъртък ще продължат с митинга си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР