Втори пожар лумна край Казанлък днес. Горят стари розови насъждения,

...
Втори пожар лумна край Казанлък днес. Горят стари розови насъждения,
Коментари Харесай

Втори пожар лумна край Казанлък

Втори пожар лумна край Казанлък през днешния ден. Горят остарели розови насъждения, треви и шубраци на към 200-300 метра северно от Института по розата. Поради мощният вятър огъня се разгръща бързо в посока към Института.

Пламъците са лумнали към 17:00 часа. Пожарни екипи са на място.

Със съдействието на ръководителя на ТКЗС-Крън към пожара пътуват два трактора, които ще се включат в ограничението на пожара, заяви кметът на град Крън Пламен Георгиев пред kazanlak.com.

Временно е лимитирано придвижването в двете направления по пътя Казанлък - Габрово в сектора от Казанлък до Крън заради задимяване на пътното платно в резултат на пожара. Обходният маршрут е през село Енина. Движението се контролира от " Пътна полиция ", а на място са пожарни екипи.

Разраства се пожарът и в източния завършек на Казанлък в местността " Старите лозя ", който избухна на обяд и поради който е спряно придвижването по пътя София - Бургас в сектора до разклона на село Черганово.

Продължават опитите на огнеборците за преодоляването на пожара, заяви основен контрольор Злати Дрянов от пожарната в Стара Загора, представен от Българска телеграфна агенция. На място работят задоволително екипи, само че заради мощния вятър огънят на няколко пъти минава пътя Стара Загора - Казанлък. По западния му фронт има заплаха той да доближи до къщи, в които има хора, а на мястото работят два противопожарни екипа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР