Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме троянски

...
Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме троянски
Коментари Харесай

Кирил Петков не би влязъл отново в коалиция с троянски кон

Втори път не бих влезнал в коалиция, където имаме " троянски кон ". Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото ръководство, само че когато кажеш " но имахме " троянски кон " вътре, това звучи като опрощение ". Така някогашният министър председател Кирил Петков разяснява връзките с " ИТН ".

В изявление за " Дарик радио " съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) призна, че по време на ръководството на ръководения от него кабинет, е направил неточности. Една от тях е била апелът му към българските жители да дарят по една заплата в поддръжка на Украйна. Петков дефинира изявлението си като " голяма неточност " и изясни, че породилата се вълна от рецензии " ненапълно " е била оправдана.

Като позволена друга неточност някогашният министър председател уточни, че не е трябвало да има цялостни ресори за единична партия в министерствата, а е трябвало да бъдат назначени заместник-министри. По преценка на неговата партия всяка партия в състава на обединението разполагаше със лично министерство.

" Това беше неточност, тъй като човек би трябвало да има по-голям надзор изключително когато ръководи ", акцентира той.

Петков отхвърли опциите за коалиция с ГЕРБ, " до момента в който Борисов ги ръководи ".

" При него казусът е доста явен. Той е правил доста неточности и съгласно мен закононарушения. Той няма по какъв начин да разреши да се направи правосъдната промяна, която на нас ни би трябвало, по една доста елементарна причина - в случай че я създадем, той ще влезе в пандиза ", разяснява съпредседателят на Политическа партия.

Той въпреки всичко остава оптимист за идващия български парламент и се надява да бъдат обезпечени 121 депутата, които да продължат това, което кабинетът му е почнал.

Петков изрази терзание към социологическото изследване на " Маркет Линкс ", съгласно което " Възраждане " изпреварва " Демократична България ". Притесненията му са поради обстоятелството, че в лицето на " Възраждане " в българския парламент ще влезе партия, която ще желае " да смени геополитическата ориентировка " на страната. Той съпостави партията, водена от Костадин Костадинов, с новосформираната партия на Стефан Янев " Български напредък " и уточни, че двете обединения имат " една и съща платформа и са подготвени да показват една нова посока за България ", която е срещу Европейски Съюз и НАТО.

Бившият министър председател изрази и подозренията си към геополитическата ориентировка на президента Румен Радев.

" Видяхме, че от самото начало на държавното управление, когато ние управлявахме, всичките рецензии, които ние понесохме (от президента) бяха на тематика геополитика ", разяснява той.

Петков заяви, че от " Продължаваме промяната " са следили близо 3 500 публикации, написани против тях единствено в последните 30 дни. По думите му против партията се води " една многосериозна медийна акция ", която се пробва да ги очерни.

За изказванията на районното министерство, че в газовата връзка с Гърция няма газ, Петков съобщи:

" Кадрите, които видяхме – да, несъмнено някакви бордюри не са приключени, само че тръбата е цялостна с 40 бара. Важно е тази връзка да влезе в употреба, тъй като цената на количеството, което минава през тръбата, пада да кажем от 140 евро на към 30 евро. Толкова е огромен маржът сред пазарните цени на газа в Европа и цената на газа, който ще тече по тази връзка, че ние нямаме право на нито един ден да забавим стартирането на връзката ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР