Втори опит за участие на президента Румен Радев в международно

...
Втори опит за участие на президента Румен Радев в международно
Коментари Харесай

Румен Радев отново в международна изолация

Втори опит за присъединяване на президента Румен Радев в интернационално събитие се е увенчал с крах, написа ТОПНОВИНИ. Става дума за провеждащата се през днешния ден и на следващия ден Мюнхенска конференция по сигурността. На събитието от българска страна са поканени Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Красимир Каракачанов.

От президентската администрация са направени действия и Румен Радев да се причисли към събитието. Покана за конференцията обаче по този начин и не е била получена.

Преди седмици екипът на Радев не споучи и в опита си да изпрати президента на обичайна молитвена закуска при президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Натоварен с значимата за Радев задачатогава бе секретарят по външната политика Димитър Арнаудов. Възпитаникът на Московския държавен институт за интернационалните връзки и някогашен дипломат в Албания е трябвало да обезпечи аудиенция на Радев в Белия дом. В идеята е била въвлечена и Елена Поптодорова. Бившият дипломат на България в Щатите е пробвала да засилва контактите си, защото сходна “тиха дипломация ” би реабилитирала името ѝ. Вместо това в сряда присъдата на Поптодорова влезе в действие.

Докато българските политици се отправяха към Мюнхен, президентът взе участие в отбелязването на деня на Община Сухиндол и празника на лозарите и винопроизводителите. Днес Радев приема почетния часовой в Хасково.

Външнополитическата изолираност на президента припомня за 2014-а, когато никой от огромните международни водачи не искаше да се среща с тогавашния министър председател Орешарски. Наблюдатели припомнят, че най-популярната аудиенция на Орешарски бе във Виетнам, където откри български ресторант.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР