Втори опит за отстраняване на председателката на СЕМ Соня Момчилова

...
Втори опит за отстраняване на председателката на СЕМ Соня Момчилова
Коментари Харесай

Втори опит: членки на СЕМ искат оставката на Момчилова

Втори опит за премахване на председателката на Съвет за електронни медии Соня Момчилова бе изработен на вчерашното съвещание. Пролет Велкова (номинация на ДБ) и Симона Велева (номинация на ПП) желаеха в дневния ред да влезе разискване за оставка поради оповестяването на клането в Буча за " агитация в противоположна посока ".

Това е втори опит за отстраняването на Момчилова, откакто през декември предходната година Велкова и Велева още веднъж желаеха оставката й - тогава поради нейна рецензия против интернационалното следствие, което разкри пукотевица и нередности по българо-турската граница.

Последният й коментар в онлайн предаването на Асен Генов " Контракоментар " от преди месец - че в българските медии има както съветска, по този начин и украинска агитация, за което даде за образец избиването на стотици цивилни в украинския град Буча - провокира бурни реакции освен измежду публицистите. От украинското посолство оповестиха мненията й за  " неприемливи и манипулативни ", а те надалеч не бяха единствените скандални в изявлението. Реакция имаше и от посолството на Съединени американски щати у нас.

" Основанието са вашите позиции, изрявани неведнъж, уронващи тежко престижа на Съвет за електронни медии. Тези позиции влизат в спор с духа на Закона за радиото и малкия екран, копрометират освен позицията на ръководителя на Съвет за електронни медии, само че и на всички останали членове на регулатора. Компрометират към този момент рисково и самата концепция за регулация. Тези позиции бяха наказани от правозащитници, публицисти и провокираха скандал с три страни - Украйна, Съединени американски щати и България посредством позиция на Министерство на външните работи ", стимулира се през вчерашния ден Велкова.

Велева добави, че за следващ път се постанова Съвет за електронни медии да се разграничава и да оборва своя ръководител, което съгласно нея е " срамно ".

" Казвам, че изброявам събития, обстоятелства и тематики от полето на военния спектакъл, от тях мнимата гибел на президента Путин, подмяната му, споделих и Буча. Тук аз нищо повече не съм допълнила. По тази тематика знаете, че имаше доста тълкования, вариации, инвенции, спекулации – по тази причина я показах “, оправда се Момчилова и добави, че е коментирала " в персонално качество и като публицист ".

Забележително е, че Момчилова не призна, че е имало кръвопролитие в Буча, макар че бе запитана в прав текст за ясна позиция по въпроса от Велкова и Велева.

Както и през декември, обаче, Габриела Наплатанова (предложение на Радев в СЕМ) и Галина Георгиева (номинация на ГЕРБ, подкрепена от ДПС) гласоподаваха срещу разискването на оставката. Самата Момчилова - също, въпреки директно да я визира. Тройката е действителното болшинство в на доктрина самостоятелния регулатор.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР