Втори майсторски клас в НМА Проф. Панчо Владигеров ще има

...
Втори майсторски клас в НМА Проф. Панчо Владигеров ще има
Коментари Харесай

Камерзенгерин Красимира Стоянова води втори майсторски клас в НМА

Втори майсторски клас в НМА " Проф. Панчо Владигеров " ще има световноизвестното сопрано Красимира Стоянова от 13 до 20 декември, научи ДУМА от Кристина Венкова, специалист " Връзки с обществеността " на академията. Въпреки голямата си ангажираност, примата на Виенската опера одобри поканата поради удоволствието от работата с надарените млади музиканти. Академичният майсторски клас е единствено за студенти (бакалаври, магистри и докторанти) на Музикалната академия.

Участниците ще бъдат позволени след прослушване и утвърждение персонално от оперната певица, покорила най-престижните международни оперни подиуми. Работният развой ще се реализира благодарение на проф. доктор Боряна Ламбрева, ръководителка на катедра " Класическо пеене " и пианистка в майсторския клас, преподавателка във Вокалния факултет.

Студентите на НМА ще имат изключителната опция да се образоват гратис при артист от такава класа. През 2009 година солистката на Виенската опера бе удостоена със званието " камерзенгерин " - най-високата купа в Австрия, присъждана на оперни артисти. Заслугата за втория майсторски клас е на управлението на академията и на Вокалния факултет, по чийто план с ръководителка гл. ас. доктор Нона Кръстникова оперната прима гостува в НМА. Първият се състоя през есента на 2019 година при голям триумф.

Майсторският клас ще приключи с галаконцерт на участниците и Академичния симфоничен оркестър с диригент проф. доктор Ивайло Кринчев на 22 декември в концертната зала на НМА.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР