Втори май ще е неучебен ден за учениците от училищата

...
Втори май ще е неучебен ден за учениците от училищата
Коментари Харесай

Втори май ще е неучебен ден за учениците от София, за да опознават столицата

Втори май ще е неучебен ден за учениците от учебните заведения в София. Такава заповед подписа столичният кмет Васил Терзиев. Решението е ненапълно разумно и не е ненадейно, само че обосновката му е повече от занимателна и лицемерна.

Основната причина 2 май да е неучебен публично е, че той и импровизирано евентуално щеше да бъде пропуснат от голямата част от учениците поради натрупването на доста почивни дни към първи май, Великден, Гергьовден и т. н. В тази седмица до момента единственият присъствен ден оставаше да е 2 май.

Кметът обаче взема решението " под надпис – ден, да да опознаем София. "

Терзиев се базира на член 105, алинея 3 от Закона за предучилищното и учебното обучение.

“Целта е на този ден да се даде опция на учениците да опознаят по-добре нашия град по отношение на годината, в която означаваме 145 години от оповестяването на София за столица на България (датата беше 3 април-бел. ред.). На учениците и техните преподаватели ще бъде обезпечена опция да посетят гратис Регионален исторически музей- София и неговите филиали, както и Софийска градска художествена изложба ”, написа в уведомлението на кмета до началника на РУО-София Ваня Кастрева.

От Столична община припомнят, че заповедта не важи за детските градини и детските ясли, за които 2-ри май е присъствен ден.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР