Втори мандат начело на БСП в Шумен от раз спечели

...
Втори мандат начело на БСП в Шумен от раз спечели
Коментари Харесай

Eрата „Димитър Дъбов“ в БСП-Шумен приключи

Втори мандат отпред на Българска социалистическа партия в Шумен от раз завоюва Веселин Пенчев на отчетно-изборната конференция, извършена в неделния ден. Досегашният водач на социалистите в Шуменско остави след себе си отхвърления кандидат Иван Йонков, на който заложи аленият хардлайнер Димитър Дъбов.
Самият Дъбов бе неодобрен от конференцията и няма да е пратеник на конгреса на левицата, взеха решение Шуменските социалисти.
Така структурата на Българска социалистическа партия там изрично посече опитите на Дъбов да си върне посредством Йонков въздействието върху организацията в родния си град и пресече дефинитивно въздействието на Дъбов върху вътрешнопартийните процеси в ущърб на самата партия.
При скришен избор Веселин Пенчев събра 74 гласа.
40 от делегатите на конференцията гласоподаваха за Иван Йонков, а за Николай Калев петима дадоха своя глас.
На форума бяха определени още членове на общинската организация, на Контролната ревизионна комисия, която бе управлявана от Стоян Попов при очевиден избор и 11 делегати за конгреса.
На конференцията участваха ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, заместник-председателят Кирил Добрев и националният представител Красимир Янков.  И тримата, дружно с Калоян Паргов са измежду номинациите от шуменските Противопожарна охрана за водач на партията. Вътрешният избор за ръководител на Българска социалистическа партия ще бъде на 12 септември.
На форума през днешния ден Веселин Пенчев показа доклад за 4-годишния мандат на организацията, направен на база разбори през интервала.
127 делегати от общо 150 участваха на отчетно-изборната конференция през днешния ден. Членовете на шуменската общинска организация към днешна дата наброяват 1126.
Форумът на социалистите се организира в залата на общината при строго съблюдаване на противоепидемични ограничения и бе закрит за медиите.
Редови социалисти от региона разясняват, че изборът на Веселин Пенчева е удар   е удар по вътрешната съпротива подкрепяна точно от Дъбов , прочут като безжалостен конкурент на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и дясна ръка на Станишев в миналото в партията. Вече наяве измежду шуменските червени се приказва по какъв начин очакванията на опозиционерите, че Дъбов ще реди идващия конгрес на Българска социалистическа партия дефинитивно бяха парирани.   
72-годишният Дъбов, с изключение на с политическата си кариера в партията и с това че добре я оползотвори като „ комерсиална марка “, не е известен с друго. Хардлайнерът бе запомнен с ловката маневра след рухването на Жан Виденов, с която се намести на поста основен секретар на Българска социалистическа партия, когато изгря звездата на Сергей Станишев и бе негова сянка.
Дъбов прекара четвърт век по върховете на столетницата в ролята на  „ тихата стъпка “ на „ Позитано “ 20. Говори се, че негови са някои тактики, които обезсилиха Българска социалистическа партия в интерес на други партии.
Именно за Дъбов се приказва още, че бе сивия кардинал в Българска социалистическа партия в председателския мандат на Сергей Станишев, покровител бе на линията, че политическата власт е за приложимост на бизнес ползи.
Четирите мандата като народен представител дадоха някои избрани благоприятни условия на родения в Шумен Димитър Дъбов.  В родния му град се мълви от две десетилетия, че там не може да се подпише контракт, да се подписа договорка или друго бизнес начинание, в случай че Дъбов не го утвърди.
Преди две години някогашният основен секретар на БСП  Димитър Дъбов искаше да замине дипломат за казахстанската столица Астана, само че Радев изрично отхвърли номинацията му. 
Шуменци не го желаят за народен представител през времето, по тази причина Дъбов бе пратен  да се кандидатира от Пловдив-област, където мощно рамо му даде Георги Гергов, макар че тамошните социалисти остро възразиха против парашутиста Дъбов.
Социалистите в Габровско също показаха недоволството си при опита Дъбов да бъде натрапен и там.
Ерата „ Дъбов “ в Българска социалистическа партия е белязана от подмолни обходни техники в интерес на избран партиен кръг и за сметка на партията – статукво, ревностно защитавано 25 години от клиентелистите към него, повече от задоволително време, с цел да продължава в този дух, удовлетворени са социалисти от региона, дочакали края на ледниковия интервал, белязан от задкулисие и секрети схеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР