Втори кандидат за президент на Бразилия влезе в болница, съобщава

...
Втори кандидат за президент на Бразилия влезе в болница, съобщава
Коментари Харесай

Още един кандидат за президент на Бразилия влезе в болница



Втори претендент за президент на Бразилия влезе в болница, оповестява телевизия Globo. Сиро Гомес, претендент на Демократичната работническа партия, е бил приет в болница поради проблеми с простатата.

Лекарите са създали компютърна томография и са направили операции. Гомес ще би трябвало да остане известно време в болничното заведение.

В началото на септември различен претендент – Жаир Болсонаро от Социаллибералната партия, също влезе в болница, откакто беше ранен с нож по време на избирателен протест.

Болсонаро беше опериран и се възвръща сполучливо.

Президентските избори в Бразилия са планувани за 7 октомври.

Фаворит в изследванията е претендентът на десницата Жаир Болсонаро, който има поддръжката на към 22 % от гласоподавателите.

Сиро Гомес, който е някогашен министър в държавното управление на намиращия се в пандиза някогашен президент Луис Инасио Лула да Силва, води борба за втората позиция с различен министър на Лула да Силва – Фернандо Адад, който има поддръжката на някогашния държавен глава и на авторитетната Партия на трудещите се.

Гомес има подрепата на 13 на 100 от гласоподавателите, до момента в който Адад, който влезе в акцията много късно – 8-9.

Според множеството прогнози президент ще бъде определен на втори тур.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР