Втори инцидент с инкасо автомобил в рамките на два дни.

...
Втори инцидент с инкасо автомобил в рамките на два дни.
Коментари Харесай

Хванаха фалшив инкасо автомобил да превозва нелегални мигранти


Втори случай с инкасо автомобил в границите на два дни. След като в сряда бандити обраха от такава кола към половин милион лв. на автомагистрала „ Струма “, през вчерашния ден служители на реда са хванали 13 незаконни мигранти да се транспортират в бус, маскиран като инкасо кола. Разликата обаче е, че вторият не е бил същински, а каналджиите просто са залепили на него лого на една от известните охранителни компании у нас.

При профилираната полицейска интервенция на 22 април, в региона сред моста на река Караагач и град Китен, чиновници на Главна дирекция „ Гранична полиция “ спрели за инспекция микробус „ Фолксваген “, ръководен от 52-годишен пловдивчанин. При инспекция в товарния отсек на микробуса граничните служители на реда разкрили 13 мъже, противозаконни имигранти - без документи, по тяхна информация сирийци. Те и водач ът са арестувани.

Установено е, че автомобилът, брандиран с логото на компания за инкасо, не е благосъстоятелност на тази компания и тя няма връзка със случая, стикерите са подправени и са сложени, с цел да бъде избегната възможна полицейска инспекция. Микробусът е с неистинен регистрационни табели, копиращи табелите на действителен инкасов автомобил.

Нелегалните мигранти и водач ът са арестувани. На  водач а е повдигнато обвиняване и с прокурорско разпореждане мярката му за задържане е удължено до 72 часа. По случая са формирани досъдебни производства по разказа на ГПУ-Царево.

В транспортното средство е пътувал и малолетен български жител, който е разпитан в качеството на очевидец по досъдебното произвеждане.

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.       

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР