Втори град у нас е заплашен от сериозни водни проблеми,

...
Втори град у нас е заплашен от сериозни водни проблеми,
Коментари Харесай

Ботевград е напът да стане втори Перник заради частен ВЕЦ на Златеви

Втори град у нас е застрашен от съществени водни проблеми, откакто Перник публично влезе във воден режим на 18 ноември тази година. Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов сигнализира пред БНР, че в язовир " Бебреш " има вода за питейно-битово водоснабдяване за още единствено към 6 седмици.

" Наличните водни количества от потребния размер на язовира са за към 6 седмици при настоящето съответствие на притока и отока на води от язовира. Всички се надяваме на удобни климатични условия, т.е. на снегове и дъждове в този интервал, само че не може да разчитаме на това. Положението може да го назовем като евентуално спешно, уповавам се не като ориста на Перник, само че не можем да си позволим да подценяваме ситуацията ", съобщи пред " Хоризонт " Гавалюгов.

По думите му, в случай че свършат водните запаси на язовир " Бебреш ", градът разполага и с други водоизточници, само че те не могат да задоволят изцяло питейно-битовите потребности на популацията. Според кмета стигне ли се до такава обстановка, следствията " няма да са по-различни от тези в Перник ".

За да се стигне до това състояние на водите на язовира, има две съществени аргументи, безапелационен бе Гавалюгов.

Първата е " амортизираната ВиК инфраструктура на " Напоителни системи " и тази, която е общинска благосъстоятелност, стопанисвана от държавното " ВиК-София ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР