Втори епицентър след Китай, Италия беше много тежко засегната от

...
Втори епицентър след Китай, Италия беше много тежко засегната от
Коментари Харесай

Мафията в Италия засилва влиянието си по време на карантината

Втори епицентър след Китай, Италия беше доста тежко наранена от Covid-19 и едвам в този момент стартира да се възвръща. Нейното население бе сложено в изолираност, а стопанската система на страната съвсем спря, което бе прекомерно тежък удар за италианците, които са в най-несигурно състояние.

Там, където страната и благотворителните организации не съумяват да оказват помощ задоволително, затруднените семейства намират помощ, където могат, от време на време обръщайки се към проведената престъпност. Членовете на мафията влязоха в деяние, носейки храна и давайки пари назаем.

Според Федерико Кафиеро Де Рао, народен прокурор на Италия в битката против мафията, тези дейности нямат нищо общо с християнската щедрост и състрадание, а са метод да трансфорат колкото се може повече хора в длъжници и да затвърдят въздействието на мафията.

Даренията, които тя прави през днешния ден, ще бъдат изплатени по един или различен метод. Благодарността за безплатната храна в този момент може да бъде преместването на дрога в бъдеще. Малък магазин, който е съумял да се задържи на повърхността с помощта на мафията, ще послужи след време за пране на пари и т. н.

"За Камората това е моментът за вложения ", споделя Де Рао. Защото в случай че подтекстът е удобен за изнудване, то изолацията пречи на друго прехранване на мафията - трафика на дрога.

За да се запълни неналичието на този източник на доходи, трупането на предприятия, приобщени към идеята, ще бъде скъпо, тъй като това ще разреши да се вземат част от парите, раздадени от един евентуален европейски избавителен проект.

"Ние знаем, че "семейните другари ", лихварите, са разполагаем да дават заеми на хора в затруднено състояние ", споделя Амедео Скарамела, юрист и член на фондация "Джузепе Москато " - неаполитанска католическа група, бореща се против мафията.

Една от нормалните тактики на мафията е да предлага по-изгодни заеми от офертите на банките и по-късно да принуждава длъжниците да заплащат главозамайващи лихви.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР